Το υπουργείο Υγείας παίρνει θέση για το ζήτημα των ελλείψεων των φαρμάκων

21:09 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες μέρες αφού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας έκανε καταγγελίες σχετικά με το θέμα των ελλείψεων των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς το υπουργείο Υγείας δίνει την δική του απάντηση επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας πετάει το μπαλάκι στην μεταβατική περίοδο κατά την οποία επανήλθε η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους, όπως τα ογκολογικά, από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και όχι στην ελλιπή

χρηματοδότηση.

Από την 1η Ιανουαρίου επανήλθε η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους (π.χ. ογκολογικά) από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει κλειστό προϋπολογισμό και επιβολή claw- back στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη

Το υπουργείο μάλιστα τονίζει πως όλη αυτή η διαδικασία γίνεται προς όφελος των ασθενών καθώς «με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν επιβαρύνονται οι ογκολογικοί ασθενείς, αντιθέτως, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία τους, αφού μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και με τη διαδικασία του «στερείται», να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ».

Οι γιατροί του Λαϊκού νοσοκομείου νωρίτερα την Τρίτη δήλωσαν πως οι χημειοθεραπείες θα ξαναξεκινήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωση την οποία στηρίζει και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Ζωή Γραμματόγλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις από το υπουργείο Υγείας το οποίο υποστηρίζει πως έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και τις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί πλήρως η χορήγηση αυτών των ειδικών φαρμάκων στους ασθενείς. Οι άνθρωποι του υπουργείου Υγείας, μάλιστα, εξηγούν ότι έχει δοθεί εντολή να υπάρξει στενή παρακολούθηση της διαδικασίας άμεσου εφοδιασμού των φαρμακείων των νοσοκομείων, έτσι ώστε κανένας ασθενής να μη στερηθεί τα φάρμακα που έχει ανάγκη.

The post Το υπουργείο Υγείας παίρνει θέση για το ζήτημα των ελλείψεων των φαρμάκων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα