Μετά από αυτή την έρευνα δεν θα ξανανάψεις αρωματικά κεριά

20:25 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ένα ήσυχο βράδυ στο σπίτι, με χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα και μια ζεστή σοκολάτα ή ένα ποτήρι κρασί ανά χείρα είναι η καλύτερη ατμόσφαιρα, που γίνεται ακόμα καλύτερη με το άναμμα αρωματικών κεριών που θα την απογειώσουν.

Δυστυχώς όμως οι ερευντηές έρχονται να μας καταρρίψουν και αυτό το σενάριο που έχουμε στο μυαλό μας και να μας αλλάξουν τα σχέδια, λέγοντάς μας πως αρωματικά κεριά, αρωματικά χώρου, sticks και ό, τι άλλο ωραίο φαντάζεσαι ότι μπορεί να σου φτιάξει ατμόσφαιρα, θα

πρέπει να τα αποφεύγουμε, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Και το θέμα είναι ότι έχουν και αποδείξεις.

Από τις μακροχρόνιες έρευνες που έχουν γίνει επί του θέματος ένα είναι το συμπέρασμα: ότι όλα αυτά που εσένα σου φτιάχνουν την ατμόσφαιρα, στην πραγματικότητα μπορούν να σε βλάψουν πολύ.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να προκαλέσουν από άσθμα, μέχρι πνευμονικά προβλήματα και καρκίνο.

Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα διάφορα αρωματικά και ευθύνονται για την υπέροχη μυρωδιά τους, μπορούν να μεταμορφώσουν πραγματικά την δομή του DNA μας και να μετατρέψουν υγιή κύτταρα σε καρκινικά. Μερικά μάλιστα, όπως το σανταλόξυλο, είναι χειρότερα για τον οργανισμό ακόμα κι από τον καπνό του τσιγάρου.

Το Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας διαπιστώνει ότι τα αρωματικά χώρου μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο της μύτης ή του λαιμού.

Το ίσως πιο τρομακτικό απ’ όλα όμως είναι πως δεν χρειάζεται να ανάψεις το κερί για να πάρεις τις βλαβερές ουσίες. Η ζημιά γίνεται ακόμα κι αν το έχεις απλά στο χώρο.

Όλα αυτά τα ευρήματα είναι αρκετά για να σε πείσουν να σβήσεις το κερί; Ή μήπως είναι δύσκολο να αντισταθείς στο υπέροχο άρωμά του; Εμείς είμαστε στο μεταίχμιο!

The post Μετά από αυτή την έρευνα δεν θα ξανανάψεις αρωματικά κεριά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα