Καταδικάζει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη η Μέρκελ- «Εχθροί όλης της ανθρωπότητας οι τρομοκράτες»

20:59 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Έκτακτο διάγγελμα έκανε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που κόστισε τη ζωή σε 10 άτομα και τραυμάτισε ακόμα 15.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε στο λόγο της:

«Σήμερα η τρομοκρατία χτύπησε την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα και τόσες άλλες τοποθεσίες. Η διεθνής τρομοκρατία επιλέγει διάφορες τοποθεσίες για τις

επιθέσεις της. Ο στόχος της όμως είναι πάντα ο ίδιος: η ελεύθερη ζωή μας, σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Ναι, είναι εχθροί όλης της ανθρωπότητας – είτε στην Συρία, είτε στην Τουρκία είτε στην Γαλλία είτε στην Γερμανία. Θα επικρατήσει όμως ακριβώς αυτή η ελευθερία και η αποφασιστικότητά μας να δράσουμε εναντίον αυτών των τρομοκρατών από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας».

Παράλληλα, εξέφρασε την συμπαράστασή της στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων.

Η Α. Μέρκελ έκανε γνωστή την επικοινωνία της με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι με την σειρά τους εξέφρασαν την συμπαράστασή τους για τα θύματα, που στην πλειονότητά τους ήταν Γερμανοί τουρίστες.

«Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στην Τουρκία», είπε, κλείνοντας το λόγο της η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Σχετικά με την πολύνεκρη στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αρχές έπειτα από σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σε σχετική με την τρομοκρατική επίθεση, συνέντευξη Τύπου, πως αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος κατηγορείται για την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Πρωθυπουργίας, Numan Kurtulmuş, ο δράστης της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή 10 ατόμων κι άφησε πίσω της ακόμα 15 τραυματίες, φαίνεται να είναι ένας 27χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα μεταδίδει το Russia Today o 27χρονος τζιχαντιστής, που σκόρπισε τον τρόμο στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είναι ο Nabil Fadlι, ο οποίος γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Αξίζει να αναφερθεί πως έντονες είναι οι ανησυχίες των Σύρων που βρίσκονται στην Τουρκία, καθώς φοβούνται για αντίποινα των Τούρκων εναντίον τους.

The post Καταδικάζει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη η Μέρκελ- «Εχθροί όλης της ανθρωπότητας οι τρομοκράτες» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα