Μήπως δεν είναι ένα απλό κρύωμα;

12:35 25/3/2017 - Πηγή: iPop

Είσαι άρρωστος και δεν ξέρεις τι έχεις; Mήπως δεν είναι ένα απλό κρύωμα; Οι γιατροί εξηγούν πώς να μάθεις εάν έχεις ένα κοινό κρυολόγημα ή κάτι πιο σοβαρό που απαιτεί ιατρική φροντίδα, όπως είναι η γρίπη ή η μηνιγγίτιδα ή κάτι άλλο!

Είναι εύκολο να διαγνώσεις στον εαυτό σου με ένα κρύωμα όταν δεν αισθάνεσαι καλά. Αλλά ένα κρύωμα δεν είναι πάντα μόνο ένα κρύωμα. Είναι σημαντικό να είσαι σε θέση να δεις τη διαφορά μεταξύ του κοινού κρυολογήματος και κάτι πιο σοβαρού, ώστε να μπορείς να πάρεις την ιατρική φροντίδα που χρειάζεσαι.

Αν νομίζεις ότι έχεις «απλά ένα κρύωμα», αλλά ανησυχείς

ότι θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο, είναι καλύτερο να σφάλεις προς την ασφαλή πλευρά και να επισκεφθείς το γιατρό σου.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχεις μια χρόνια πάθηση, όπως άσθμα, σοβαρές αλλεργίες, διαβήτης, νεφρική νόσο, HIV, ή μία αυτοάνοση ασθένεια.

Το ίδιο ισχύει και για τις έγκυες γυναίκες και για τον καθένα κάτω από την ηλικία των έξι ή άνω των 65 ετών, το κοινό κρυολόγημα επηρεάζει αυτές τις ομάδες ανθρώπων με διαφορετικό τρόπο και μπορεί να είναι πιο σοβαρό από ό, τι είναι για τα υγιή άτομα.

Παρακάτω μερικές οδηγίες πρόληψης!Είχες συμπτώματα για περισσότερο από τέσσερις ημέρες; Το κοινό κρυολόγημα τείνει να διαρκεί από τρεις έως τέσσερις ημέρες, λέει η Melisa Lai Becker, MD, επικεφαλής στον χώρο της ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο Cambridge Health Alliance. Ξεκινά με έναν ξηρό λαιμό, με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και με την ρινική καταρροή, και στη συνέχεια ένας βήχας συνήθως αναπτύσσεται. Τα περισσότερα συμπτώματα θα πρέπει να εξαφανιστούν μετά από τέσσερις ημέρες. Εάν τα συμπτώματα διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να έχεις κάτι πιο ανησυχητικό, όπως γρίπη ή λοιμώδη μονοπυρήνωση. Πρόσεξε το.Τα συμπτώματα σου φεύγουν..και μετά επιστρέφουν; Αν βλέπεις ότι θεραπεύεσαι από την ασθένεια, αλλά τα συμπτώματά σου επανεμφανίστηκαν λίγο μετά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας ανάκαμψης ή «επιμόλυνσης». Κλείσε ραντεβού με τον γιατρό σου για να καθορίσει εάν θα πρέπει να έχεις επιπλέον θεραπεία, όπως αντιβιοτικά.Πρόσφατα επέστρεψες από ένα μεγάλο ταξίδι! Τα πρόσφατα ταξίδια είναι μια κόκκινη σημαία για τους γιατρούς, διότι θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχεις μία λιγότερο συμβατική λοίμωξη. Είναι σημαντικό να δεις ένα γιατρό εάν έχεις οποιαδήποτε συμπτώματα μετά την επιστροφή σου από ένα ταξίδι στο εξωτερικό.Έχεις υψηλό πυρετό! Είναι δυνατόν να έχουμε πυρετό μαζί με ένα κρύωμα, αλλά δεν είναι κοινό, ιδιαίτερα αν είναι υψηλός. Αν έχεις υψηλό πυρετό, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής ασθένειας.Είχες χαμηλό πυρετό για λίγες μέρες. Ακόμα κι αν πυρετός σου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, ένας πυρετός χαμηλού βαθμού για αρκετές ημέρες στη σειρά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σου προσπαθεί να παλέψει περισσότερο ένα κρύο.Αντιμετωπίζεις πόνους στο στομάχι! Ναυτία, εμετός και διάρροια δεν συνοδεύουν συνήθως στα κρυολογήματα, συνεπώς αν έχεις τέτοια συμπτώματα, θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν κάτι πιο σοβαρό, όπως μία γρίπη.Έχεις σοβαρούς πονοκεφάλους! Οι γιατροί έχουν γνώση των σοβαρών πονοκεφάλων, ειδικά αν συνοδεύονται από πυρετό και δυσκαμψία του αυχένα, επειδή αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της μηνιγγίτιδας, λέει ο Δρ Mysore. Από την άλλη πλευρά, πονοκεφάλους πίεσης ή πονοκεφάλους που σε κάνουν να αισθάνεσαι χειρότερα γύρω από τα μάτια και τη μύτη σου μπορεί να είναι ένα σημάδι μόλυνσης.Πονάει το στήθος σου η έχεις πρόβλημα με την αναπνοή!Ακόμα κι αν ο βήχας είναι ένα φυσιολογικό σύμπτωμα του κρυολογήματος, δεν πρέπει να είναι τόσο σοβαρός ώστε να προκαλεί δύσπνοια, συριγμό, ή πόνο στο στήθος. Αυτά τα συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοηθούν, δεδομένου ότι το πρόβλημα αναπνοής θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ενώ ο πόνος στο στήθος, σφίξιμο, και ξαφνική δύσπνοια μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πνευμονική εμβολή.Έχεις πόνους στο σώμα! Η γρίπη μπορεί να κάνει τους μυς και το σώμα σου να αισθανθούν άλγη και μπορεί επίσης να συνοδεύεται από κόπωση και ρίγη.

The post Μήπως δεν είναι ένα απλό κρύωμα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα