Μιλώντας για το σεξ: Πώς να πεις στον σύντροφό σου ότι θες λιγότερο ή περισσότερο

18:02 14/10/2019 - Πηγή: iPop

Η συζήτηση για το σεξ με τον σύντροφό σου δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να είναι ταμπού. Μια υγιής σχέση και κατ’ επέκταση μια υγιής σεξουαλική ζωή θέλει συζήτηση, ειδικά όταν τα δύο μέλη της σχέσης μπορεί να θέλουν κάτι διαφορετικό.

Είτε νιώθεις παραμελημένη απ’ τον σύντροφό σου είτε νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις όλη την ώρα σεξ, η συζήτηση για το σεξ είναι απαραίτητη και δεν θα έπρεπε να ντρέπεσαι να την κάνεις.

Όσο την αποφεύγεις, τόσο διαιωνίζεις ένα πρόβλημα που στην ουσία μπορεί να μην είναι καν πρόβλημα! Μπορεί ο σύντροφός σου να σκέφτεται ακριβώς τα ίδια με σένα, αλλά να μην στο δείχνει για τους δικούς του λόγους.

Τώρα θα με ρωτήσεις «και γιατί να μην κάνεις εκείνος συζήτηση;». Γιατί μπορεί να φοβάται όπως εσύ ή απλά εκείνος να είναι ευχαριστημένος με το πόσο σεξ κάνετε!

Vera Arsic/ PexelsΠώς να κάνεις συζήτηση για το σεξ όταν θέλεις λιγότερο ή περισσότερο;

Πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις απ’ το να ορίσεις τι σημαίνει για σένα το σεξ και τι ζητάς. Το σεξ σίγουρα δεν είναι μόνο η πράξη, αλλά όλα εκείνα που σου προσφέρουν σεξουαλική ευχαρίστηση.

Ίσως η μακροχρόνια σχέση σας ή ο γάμος και τα παιδιά, σας έχουν στερήσει μερικές στιγμές σεξ που είχατε και σου λείπουν. Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σου πλέον δεν ασχολείται το ίδιο με τη δική σου ευχαρίστηση και τον νοιάζει απλά να… τελειώνει τη δουλειά!

Απ’ την άλλη, μπορεί να νιώθεις ότι δεν σου βγαίνει στον ίδιο βαθμό με εκείνον να κάνετε σεξ και δεν μπορείς κάθε μέρα να μπαίνεις σε mood.

Βρες τι ρόλο παίζει το σεξ στη δική σου ζωή, τι ζητάς και μετά κάνε τη συζήτηση για το σεξ με τον σύντροφό σου.

Pixabay

Δες εδώ κάθε πότε πρέπει να κάνετε σεξ για να κρατήσετε υγιή τη σχέση σας.

Βρες την κατάλληλη στιγμή

Πολλές συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους συντρόφους μας θα είχαν τελείως διαφορετική κατάληξη, εάν είχαν γίνει στο σωστό timing. Μην τον πιάσεις απ’ τα μούτρα μόλις γυρίσει απ’ τη δουλειά και σίγουρα μην κάνετε αυτή τη συζήτηση βιαστικά το πρωί πριν πάτε τα παιδιά στο σχολείο. Βρες μια στιγμή που θα είστε οι δυο σας χαλαροί και ξεκίνα να μιλάς.

Μην πάρεις θέση άμυνας

Να είσαι ανοιχτή να ακούσεις και να κατανοήσεις και τη δική του οπτική πάνω στο θέμα και να μην μπεις σε θέση άμυνας μόλις ακούσεις κάτι που δεν σου αρέσει. Όπως είπαμε, μπορεί κι εκείνος να έχει κάποιο παράπονο και να βρει τη στιγμή της συζήτησης την ευκαιρία να στο πει.

Απόφυγε ερωτήσεις που απατώνται με «ναι/ όχι»

Αντί να τον ρωτήσεις εάν είναι ευχαριστημένος με το πόσο συχνά κάνετε σεξ, ρώτησέ τον πώς αισθάνεται με τη συχνότητα που κάνετε σεξ. Γενικά, οι ερωτήσεις που έχουν ως απάντηση το ναι ή το όχι, δεν προωθούν τη συζήτηση κι αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Μίλα για το πώς αισθάνεσαι

Στη συζήτηση για το σεξ το θέμα δεν είναι να τον κατηγορήσεις για το ότι δεν κάνετε σεξ ή κάνετε περισσότερο απ’ όσο θέλεις, αλλά να του μιλήσεις για το πώς ακριβώς αισθάνεσαι. Μπορείς να του πεις ότι μερικές φορές θέλεις απλά να τον αγγίξεις ή να τον φιλήσεις, χωρίς να σημαίνει ότι έχεις όρεξη για σεξ.

Το ξέρω, είναι μια άβολη συζήτηση, αλλά σε μια ευτυχισμένη σχέση το σεξ παίζει μεγάλο ρόλο. Γι’ αυτό φρόντισε να λύσεις ό,τι προβλήματα έχεις σ’ αυτό το κομμάτι, όπως αντιμετωπίζεις τα υπόλοιπα εμπόδια στη σχέση σας.

Δες ακόμα:

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σεξ

Photo: Matheus Vinicius/ Unsplash

Το άρθρο Μιλώντας για το σεξ: Πώς να πεις στον σύντροφό σου ότι θες λιγότερο ή περισσότερο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα