Μιλάς άσχημα στον εαυτό σου; Πρακτικές που σε βοηθούν να το σταματήσεις!

21:16 16/8/2019 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές σου έχουμε πει να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις; Και να μιλάς όμορφα στον εαυτό σου, να τον αγκαλιάζεις με τα καλά και τα στραβά; Εσύ… συνεχίζεις και μιλάς άσχημα στον εαυτό σου; Απλά σταμάτα το. 

Μερικές φορές θεωρούμε πως είμαστε κακοί άνθρωποι, ενώ άλλες φορές μας κάνουν και πιστεύουμε ότι είμαστε κακοί άνθρωποι. Έτσι, μπαίνουμε σε μια ρουτίνα και δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, τον μειώνουμε, θεωρούμε πως αυτό μας αξίζει και μας βλάπτουμε.

Ο καθένας βλάπτει τον εαυτό του με τον δικό του τρόπο, άλλοι μιλούν άσχημα, άλλοι εθίζονται κάπου,

μερικοί -σε πιο ακραίες περιπτώσεις- αυτοτραυματίζονται.

Μιλάς άσχημα στον εαυτό σου; Σταμάτα το. Ναι, μπορείς και παρά μπορείς! Όλοι έχουμε αρνητικά, καλά και στραβά, όλοι έχουμε πάρει λάθος αποφάσεις και έχουμε πει λάθος πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μιλάμε άσχημα στον εαυτό μας.

«Είμαι κακός άνθρωπος», «είμαι χαζή», «είμαι άσχημη», αυτές τις φράσεις πρέπει να τις διώξεις μια για πάντα.

unsplash/Noah BuscherΠώς θα σταματήσεις το να μιλάς άσχημα στον εαυτό σου;Νέο…. mind tattoo

Όλα είναι στο μυαλό, όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί. Επαναλαμβάνεις, λοιπόν, άσχημες φράσεις για τον εαυτό σου και αυτό σε ρίχνει. Το πρώτο βήμα είναι να ανανεώσεις αυτήν την επανάληψη σε κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Τσέκαρε που είσαι στο σώμα σου. Δεν είναι απλό αλλά μπορείς να το κάνεις. Κάθισε, ηρέμησε και πέρασε αρκετά λεπτά με τον εαυτό σου. Άφησε τα χέρια σου σε κάποιο σημείο στο σώμα σου.

Και όταν τα χέρια σου βρουν τη θέση τους, πάρε ένα λεπτό και έλεγξε αυτό το συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε για τρία λεπτά σαν να γράφει το σώμα. Τι χρειάζεται από σένα;

Και τότε ψάξε για νέο moto μέσα από αυτό. Βρες αυτό που σε ανεβάζει: Είμαι εδώ. Είμαι αρκετός. Αξίζω. Είμαι ασφαλής. Κι αντικατέστησέ το με όλες τις αρνητικές φράσεις, ενώ τα επαναλαμβάνεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Θέλει πρακτική αλλά ποιος είπε ότι είναι εύκολο;

Γράψε ένα γράμμα με τη φωνή κάποιου που σε αγαπά

Photo: Unsplash/Yoann Boyer

Κάνε focus στις φωνές εκείνες που σε αγαπούν. Διάλεξε έναν άνθρωπο που σε αγαπά -μπορεί να είναι η αδερφή σου, η κολλητή σου ή η γιαγιά σου- και γράψε ένα γράμμα από τη δική τους οπτική. Τι βλέπουν σε σένα που θέλεις να δεις εσύ στον εαυτό σου;

Μην το σκέφτεσαι πολύ, σκέψου και γράψε. Και μετά διάβασέ το δυνατά. Να το έχεις πάντα κάπου χωμένο στην τσάντα σου. Κι έτσι θα θυμάσαι ποιος είσαι όταν το έχεις ανάγκη, θα θυμάσαι τη φωνή ενώ αγαπημένου προσώπου και τότε υπέροχα πράγματα μπορεί να συμβούν.

Ψάξε για την ομορφιά

«Βγες απ’ το μυαλό σου, είναι μια άσχημη γειτονιά», είχε πει ένας ψυχολόγος. Και ο μόνος τρόπος για να βγεις από το μυαλό σου είναι να βγεις για το κυνήγι της ομορφιάς.

Όσο πιο συχνά μπορείς, σταμάτα και πρόσεξε τα 5 πιο ωραία πράγματα τριγύρω σου τη δεδομένη στιγμή. Πρέπει πραγματικά να είσαι αφοσιωμένος και να δώσεις μεγάλη προσοχή. Και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, όπως αν έχεις μια κακή μέρα ή αν έχεις βιώσει μια απώλεια, αλλά είναι πάντα εκεί. Υπάρχει. Πάντα υπάρχει η ομορφιά απλά πρέπει να την ψάξεις πιο σκληρά.

Photo: unsplash/Vince Fleming

Το άρθρο Μιλάς άσχημα στον εαυτό σου; Πρακτικές που σε βοηθούν να το σταματήσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα