Μια διαφορετική σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά!

15:22 4/2/2020 - Πηγή: iPop

Πόσο τις αγαπάμε τις σούπες! Είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και συχνά πειραματιζόμαστε δοκιμάζοντας διαφορετικές συνταγές. Φτιάχνουμε σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά.

Σήμερα το μενού έχει σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά… από καρότα μέχρι και φοινόκιο για να έχουμε το ιδανικό πιάτο. Η συνταγή είναι απλή αλλά θέλει και προσοχή. Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Τι θα χρειαστείς;1 κοτόπουλο
(όσο καλύτερο είναι το κοτόπουλο τόσο καλύτερη θα γίνει η σούπα μας)1 φινόκιο2 κρεμμύδια1 λεμόνι2 καρότα2 αυγά3 πατάτες, μεσαίου μεγέθουςΛάδιΛίγο θυμάριΖωμό λαχανικών (αν έχουμε)1 φύλλο δάφνηςΠώς θα τη φτιάξεις;Παίρνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Έχουμε αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος της πέτσας.Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια, το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το φινόκιο σε φέτες.Αφού πάρει το χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα άλλα λαχανικά. Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε θυμάρι και νερό βρασμένο (ιδανικά ζωμό λαχανικών). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το 1 φύλλο δάφνης.Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το διαλύουμε και προσθέτουμε το ψαχνό πάλι μέσα στην σούπα, χωρίς τα κόκαλα και την πέτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε το λάδι και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.Έπειτα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά μέχρι να αφρίσουν, προσθέτουμε το λεμόνι (μισό ή ένα)  και ανακατεύοντας προσθέτουμε ζουμί από τη σούπα μας προκειμένου να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία σταδιακά και να μη μας “κόψει” το αυγολέμονο. Αλατοπιπερώνουμε.Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά με ένα κεσεδάκι γιαούρτι ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και γυρνάμε περιστροφικά την κατσαρόλα για να πάει παντού.Σερβίρουμε στο πιάτο μας και ολοκληρώνουμε το φαγητό μας με λίγο ξύσμα λεμονιού.Δες κι αυτή τη συνταγή:

Η καλύτερη ασιατική σούπα είναι η σπιτική

Photo: Pixabay

Το άρθρο Μια διαφορετική σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μια διαφορετική σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά!,