Μια ανάσα αισιοδοξίας: Η θετική είδηση που δεν περιμέναμε να ακούσουμε απ’ τις εκλογές στη Βραζιλία

15:42 6/10/2022 - Πηγή: iPop

Δύο trans γυναίκες πολιτικοί εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο στη Βραζιλία κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή 2/10. Το γεγονός αυτό καθιστά τη Βραζιλία την πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής που προχωρά σε ένα τέτοιο βήμα!

Στις 2 Οκτωβρίου, οι Βραζιλιάνοι βρέθηκαν στις κάλπες για να ψηφίσουν τον πρόεδρο της χώρας τους, αν και αυτές οι εκλογές δεν έληξαν με οριστικό νικητή. Αντίθετα, οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι, ο Jair Bolsonaro, ο σημερινός και κυρίως αντι-LGBTQ+ πρόεδρος, και ο αριστερός Lula

da Silva προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Αν και αναμένεται η οριστική ανακοίνωση των Γερουσιαστών, ήδη οι Βραζιλιάνοι εξέλεξαν δύο trans γυναίκες στο Κογκρέσο.

Trans πολιτικοί – Βραζιλία: Η ώρα να τις γνωρίσουμε!

Η Erika Hilton, μία μαύρη trans γυναίκα κέρδισε την δική της περιφέρεια με «σημαία» της τη μάχη για την εκπαίδευση, την κοινωνική στέγαση και τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας στη Βραζιλία.

«Θα φύγουμε από τις γωνιές των δρόμων, θα βγούμε από τις φυλακές, θα φύγουμε από τα ναρκωτικά και την πορνεία και θα ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε την κοινωνική πολιτική και την νομοθεσία» δήλωσε η Hilton μετά την νίκη της.

«Η εντολή μας στη χώρα θα είναι πιο οργανωμένη, πιο συντονισμένη και πιο κοντά στους ανθρώπους» επισήμανε.

Já dá pra dizer: TRAVESTI PRETA ELEITA! pic.twitter.com/U7nkJwyGMM

— ERIKA HILTON (@ErikakHilton) October 2, 2022

Η Βραζιλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δολοφονιών, με έμφυλο background, κατά των trans ατόμων στον κόσμο. Μία τάση που σταθεροποιήθηκε με τα χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα Brasil de Fato.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2021 από την ευρωπαϊκή οργάνωση για τα δικαιώματα των trans TGEU, κατέγραψε 375 δολοφονίες παγκοσμίως από τον Οκτώβριο του 2020 ως τον Σεπτέμβριο του 2021, τα 125 trans άτομα δολοφονήθηκαν μόνο στην Βραζιλία.

Μαζί με τη Hilton τη σημαντική νίκη της γιόρτασε και η δημοτική σύμβουλος Duda Salabert, μέλος του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, η οποία εκλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την πολιτεία Minas Gerais. 

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter της, η Salabert σημείωσε ότι είχε λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που είχε λάβει ποτέ οποιοσδήποτε υποψήφιος στην ιστορία της πολιτείας της.

Sou a 1ª Trans eleita do Congresso Nacional! A Deputada Federal mais votada da história de M.G ! Mesmo com ataques de setores da esquerda, ataques dos ciristas e das ameaças de morte da extrema direita, ganhamos a eleição! pic.twitter.com/AQXfEhK9nW

— Duda Salabert (@DudaSalabert) October 3, 2022

Σημείωσε, επίσης, ότι είχε γίνει στόχος απειλών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της.

«Είμαι το πρώτο trans άτομο που εκλέγεται στο Εθνικό Κογκρέσο» είπε στα πορτογαλικά. «Κερδίσαμε τις εκλογές, παρά τις επιθέσεις των αριστεριστών, των Χριστιανών φονταμενταλιστών και των θανατικών απειλών από την άκρα δεξιά».

Η Hilton και η Salabert είναι δύο από τους 324 υποψηφίους LGBTQ+ που έθεσαν υποψηφιότητα κατά τη διάρκεια αυτού του εκλογικού κύκλου στη Βραζιλία, σύμφωνα με την Washington Blade. Από αυτούς τους υποψηφίους, 18 κέρδισαν τις εκλογές.

Την ίδια ώρα εκλέχθηκαν και οι Sônia Guajajara και Célia Xakriabá, μέλη φυλών των ιθαγενών της Βραζιλίας. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια ανάσα αισιοδοξίας: Η θετική είδηση που δεν περιμέναμε να ακούσουμε απ’ τις εκλογές στη Βραζιλία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα