Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία της στέψης – Ποιες είναι οι αλλαγές που επιθυμεί στην πιο αριστοκρατική τελετή του κόσμου;

13:28 6/10/2022 - Πηγή: iPop

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έγινε ο νέος μονάρχης της Βρετανίας αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, αλλά η στέψη του -μια αρχαία τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας θα στεφθεί και επίσημα μονάρχης της Μ. Βρετανίας στο Αββαείο του Westminster- έχει ήδη προγραμματιστεί! Ποια θα είναι η μεγάλη ημέρα;

Ημερομηνία στέψης βασιλιά Καρόλου: Για πότε προγραμματίστηκε;

Σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους η

ειδική τελετή έχει προγραμματιστεί προσωρινά για τις 3 Ιουνίου του επόμενου έτους, ενώ εκκρεμεί ακόμα η ανακοίνωση για τις επίσημες αργίες στη χώρα.

Τον Ιούνιο του 2023 ο Βασιλιάς Κάρολος θα είναι 74 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ο γηραιότερος βασιλιάς που έχει στεφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμη και πριν γίνει βασιλιάς, ο Κάρολος σχεδίαζε από καιρό να μειώσει την «αίγλη» της μοναρχία σε μια προσπάθειά του να κάνει τον αρχαίο θεσμό λίγο πιο σύγχρονο, πιο οικονομικό και λιγότερο λαμπερό, μια προσέγγιση που πιστεύεται ευρέως ότι επηρέασε τα σχέδια και για τη στέψη του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια με την κωδική ονομασία Operation Golden Orb.

Flickr/Dan MarshΒασιλιάς Κάρολος: Οι παραξενιές ενός «παραχαϊδεμένου πρίγκιπα» – Πρώην εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις του

Πηγές αποκάλυψαν σε βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ότι η τελετή στέψης του Καρόλου θα είναι πιθανότατα μια πιο σύντομη, μικρότερη και λιγότερο δαπανηρή υπόθεση από εκείνες των προηγούμενων βασιλιάδων και ο Κάρολος φέρεται επίσης να ζήτησε η στέψη να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της σύγχρονης Βρετανίας και να αντιπροσωπεύει διαφορετικές κοινότητες και θρησκείες που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ενώ η Ελισάβετ στέφθηκε μπροστά σε περισσότερους από 8.000 καλεσμένους το 1953, τα νέα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για το Αββαείο του Westminster περιόρισαν τη λίστα των καλεσμένων στη στέψη του Καρόλου σε περίπου 2.000.

Ωστόσο, ο Κάρολος πιθανότατα θα στεφθεί με πολλές από τις ίδιες παραδόσεις των προγόνων του, συμπεριλαμβανομένου του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου, το κεντρικό στοιχείο των κοσμημάτων του Στέμματος, τα οποία συλλογικά εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μοναρχία της Βρετανίας αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα ποσοστά. Βασιλιάς ο Κάρολος αλλά για πόσο ακόμα;

Η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, αναμένεται να στεφθεί ως βασίλισσα δίπλα του, γεγονός για το οποίο έχουν λάβει την ευλογία της Ελισάβετ πριν από το θάνατό της.

Επειδή η στέψη είναι μια κρατική υπόθεση – την οποία πληρώνει η κυβέρνηση – οι κάτοικοι της Βρετανίας πιθανότατα θα έχουν αργία την ειδική αυτή ημέρα, όπως συνέβη και με την κηδεία της Ελισάβετ.

The Royal Family / Instagram Η πρώτη ομιλία του William ως πρίγκιπας της Ουαλίας:

Κι ενώ τα νέα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου κάνουν τον γύρο του κόσμου, αυτές τις μέρες έγινε κι ένα ακόμα σημαντικό γεγονός. Ο William εκφώνησε την πρώτη του ομιλία ως πρίγκιπας της Ουαλίας και μας υπενθύμισε για ακόμη μία φορά τον αγώνα του για περιβαλλοντικούς λόγους και τον «πόλεμο» κατά του παράνομου εμπορίου της άγριας ζωής, λέγοντας ότι θα τιμήσει τη βασίλισσα μέσω αυτού του έργου.

Μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής United for Wildlife, μίλησε τον θάνατο της βασίλισσας και την επιρροή που είχαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και ο πατέρας του στις δικές του φιλανθρωπικές προσπάθειες.

Ο πρίγκιπας είπε: «Ο φυσικός μας κόσμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας. Είναι ένα μάθημα που έμαθα από μικρός, από τον πατέρα και τον παππού μου, αλλά και από τη γιαγιά μου που τόσο πολύ μου λείπει, που νοιαζόταν τόσο πολύ για τον φυσικό κόσμο. Σε περιόδους απώλειας, είναι παρηγοριά να τιμάμε αυτούς που μας λείπουν μέσα από τη δουλειά που κάνουμε».

Ο πρίγκιπας William συνέχισε, λέγοντας: «Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι ένα έγκλημα που μας κλέβει όλους τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους, χρηματοδοτεί το οργανωμένο έγκλημα και οι βλάβες του οποίου συχνά γίνονται άμεσα αισθητές από τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί εγκληματίες που πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργούν ατιμώρητα, πάρα πολλές ζωές που καταστρέφονται και πάρα πολλά είδη στο χείλος της εξαφάνισης εξαιτίας αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Ο πρίγκιπας William γίνεται ακόμα πλουσιότερος! Γιατί κληρονόμησε περιουσία περιουσία 685 ετών και αξίας 1 δισ. λιρών;

«Αποφασίσαμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα της άγριας ζωής θα αντιμετωπίσουν μια διεθνή απάντηση τόσο ισχυρή και συντονισμένη όσο κάθε άλλο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα. Για να βγάλουν τις απαίσιες επιχειρήσεις τους από τη σκιά και να διασφαλίσουν ότι οι κοινότητες είναι εξοπλισμένες, ενδυναμωμένες και υποστηρίζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τον φυσικό τους κόσμο», κατέληξε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία της στέψης – Ποιες είναι οι αλλαγές που επιθυμεί στην πιο αριστοκρατική τελετή του κόσμου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, Αυτή, – Ποιες,vasilias karolos, afti, – poies