#metoo στα Πανεπιστήμια: Επτά καταγγελίες κατά καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

18:46 17/2/2022 - Πηγή: iPop

Ανοίγουν στόματα και στα Πανεπιστήμια και έρχονται στο φως οι απαράδεκτες συμπεριφορές ακαδημαϊκών. Συγκεκριμένα, έγιναν γνωστές οι καταγγελίες επτά φοιτητριών σε βάρος καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι καταγγελίες αφορούν καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, είχε προχωρήσει σε αγγίγματα, σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και σε απειλές.

Οι καταγγελίες έχουν σταλεί στην πρυτανεία αλλά και στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα λέει ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι ποινικά κολάσιμες, διοικητικά ελέγξιμες, ακαδημαϊκά και ηθικά απαράδεκτες, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιό μου, αλλά σε κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα και εργασιακό χώρο. Στο ποινικό πεδίο, οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είμαι σίγουρος ότι θα απονείμουν Δικαιοσύνη. Άμεση όμως αναμένω να είναι η αντίδραση και των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θα πρέπει να διερευνηθούν οι επώνυμες καταγγελίες σε βάθος, να προστατευθούν οι καταγγέλλοντες και οι καταγγέλλουσες -είτε είναι απόφοιτοι/ες, είτε είναι φοιτητές/τριες- να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, ολιγωρία, παράλειψη ή αμέλεια προκειμένου να σπάσει η σιωπή και να καταλογιστούν διοικητικά και πειθαρχικά οι ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Το σπάσιμο της σιωπής προκύπτει από το θάρρος, το κουράγιο και την απελευθέρωση του λόγου των θυμάτων. Καμία μόνη, κανένας μόνος!».

Ρεπορτάζ του OPEN μεταδίδει ότι ένας φοιτητής έχει συγκεντρώσει τις καταγγελίες και τις έχει στείλει επώνυμα στο υπουργείο και την πρυτανεία. Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως υπάρχουν και άλλα περιστατικά αλλά τα θύματα δεν έχουν ακόμα μιλήσει από φόβο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, έχει προχωρήσει τη διαδικασία της διερεύνησης και ζητά έγγραφες εξηγήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη για να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο #metoo στα Πανεπιστήμια: Επτά καταγγελίες κατά καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα