Μέσω Τουρκίας οι μετακινήσεις των τουριστών εξαιτίας της απεργίας

16:51 8/10/2016 - Πηγή: iPop

Μέσω Τουρκίας οι μετακινήσεις των τουριστών εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Αφίξεις αλλά και αναχωρήσεις για Ρόδο θα γίνονται μέσω Τουρκίας καθώς από αύριο, Κυριακή, αναμένονται να ξεκινήσουν οι απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η πλειοψηφία των τουριστικών πρακτόρων βρίσκονται σε συνεννόηση με ναυτιλιακές εταιρείες, ώστε οι τουρίστες να μεταφερθούν αρχικά στο Μαρμαρίς της Τουρκίας

και στη συνέχεια σε τουρκικό αεροδρόμιο, απ΄όπου θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους, ενώ αντίστοιχα μέσω Τουρκίας θα έρθουν και οι νέοι επισκέπτες.

Η κρίσιμη συνάντηση με τον Σπίρτζη

Στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποιείται η συνάντηση των ελεγκτών με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζη, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην πραγματοποιηθούν οι 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν εξαγγελθεί.

Στη συνάντηση μετέχουν ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, μκαι οι εκπρόσωποι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκος, χαρακτήρισε παράλογες τις απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνοντας: «Αντιπαλεύετε ένα νόμο που διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων και υιοθετεί το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κανονισμών. Πρόκειται για εμμονή της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενός μονάχα μέρους των εργαζομένων να προχωρήσει στην ανακοίνωση παράλογων και αδικαιολόγητων απεργιακών κινητοποιήσεων».

Οι απεργίες

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59, ενώ τις ημέρες αυτές δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Την ίδια στιγμή πρόγραμμα ακυρώσεων όλων των πτήσεών τους ανακοίνωσαν η Aegean και η Olympic Air, ζητώντας από τους επιβάτες τους να είναι σε επικοινωνία με τις εταιρείες για όλα τα νεότερα.

Επιπλέον, σήμερα η AEGEAN ακυρώνει τις πτήσεις της προς Τελ Αβιβ, Βηρυτό, Αμμάν, Τιφλίδα, Τεχεράνη και την πτήση Τεχεράνη-Αθήνα, ενώ σε άλλες τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης.

Σε ακυρώσεις 110 πτήσεων προχωρά και η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση να λάβουν μέτρα, «ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των ελληνικών ουρανών».

The post Μέσω Τουρκίας οι μετακινήσεις των τουριστών εξαιτίας της απεργίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα