Τόσκας: «Γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως οι κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια μέρα»

12:35 8/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρίνισεις σχετικά με όσους πιστεύουν πως οι σκληροί κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται μέσα σε μια ημέρα προέβη ο Νίκος Τόσκας. Ο αν. Υπουργός Προστασίας σε συνέντευξη του επισήμανε, πως «οι συγκκεριμένοι άνθρωποι είναι βαθιά γελασμένοι».

Ο Νίκος Τόσκας στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Αγορά» μίλησε και για τη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συνταξιούχων, εξηγώντας:

Όσο υπάρχει η δυνατότητα της πρωτοβουλίας, μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος της αυθαιρεσίας

Και σημείωσε πως «με πολύ γρήγορους ρυθμούς εδραιώνεται η αντίληψη

του ενδεδειγμένου χειρισμού των προβλημάτων του πολίτη».

Για την υπάρξη της αστυνομίας και του στρατού:

«Το ερώτημα είναι τι αστυνομία έχουμε, πως είναι εκπαιδευμένη και πως δρα. Όχι, αν θα έχουμε αστυνομία. Διαχρονικά θα υπάρχουν δυσάρεστες στιγμές. Το ζητούμενο είναι, να είναι ελάχιστες και οι μικρότερες δυνατές. Χρειάζεται και ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές» εξήγησε ο Ν. Τόσκας.

Και παρομοίασε με «ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί» την πολιτική διεύθυνση της αστυνομίας από αριστερό υπουργό.

Όταν μάλιστα ερωτήθηκε σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε «όλα κρίνονται στην πράξη. Τα λόγια είναι εύκολα».

Τι απάντησε για το ενδεχόμενο παράδοσης της σκυτάλης σε κάποιον άλλον;

«Κάθε στιγμή, εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, ή η συνείδησή μου ή η πολιτική κίνηση στην οποία ανήκω, είμαι έτοιμος να παραδώσω σκυτάλη σε οποιονδήποτε. Δεν πρέπει να είμαστε «βιδωμένοι» σε καρέκλες» εξήγησε στο κλείσιμο της συνέντευξης του.

photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τόσκας: «Γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως οι κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια μέρα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα