Δευκρινίσεις δια στόματος Παυλόπουλου: Δεν θα μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης

14:06 8/10/2016 - Πηγή: iPop

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τη Λήμνο όπου και βρέθηκε έστειλε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως ξεκαθάρισε, «καμία αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη».

Κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λήμνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ταξίδεψε στο νησί λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων επ΄ ευκαιρία της 104ης επετείου Απελευθέρωσης του σημείωσε:

«Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης αφενός συνιστά παραβίαση του

Διεθνούς Δικαίου, η οποία την εκθέτει ανεπανόρθωτα ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας. Και, αφετέρου, αποτελεί απροκάλυπτη επιβουλή κατά των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε, φυσικά, θα μείνει αναπάντητη».

Ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλήρη συναίσθηση του ότι η Λήμνος, «λόγω και της τεράστιας σημασίας γεωγραφικής της θέσης, συνιστά καθοριστικό μέγεθος της Ελληνικής Επικράτειας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως μάλιστα ανέφερε «το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο ορίζει ότι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα σύνορα των κρατών μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά» και εξήγησε «τα σύνορα της Ελλάδας προσδιορίζουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κλείνοντας τις δηλώσεις και πριν φύγει από το νησί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για τον εξαιρετικά τιμητικό, όπως τον χαρακτήρισε, τίτλο του Επίτιμου Δημότη Λήμνου.

photo:Theodore Manolopoulos / SOOC

The post Δευκρινίσεις δια στόματος Παυλόπουλου: Δεν θα μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα