«Μέσα στο έτος οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του χρέους» τονίζει ο Ρέγκλινγκ

16:47 1/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα μέτρα ρύθμισης του χρέους προέβη την Τρίτη ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Όπως χαρακτηριστικά ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης «εντός του 2016 θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του χρέους».

Σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters επισημαίνεται, πως σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Κλ. Ρέγκλινγκ ανέφερε «υπάρχει πρόοδος στις

συζητήσεις που γίνονται για το θέμα αυτό» και είπε:

Ο ESM έχει εντολή να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα, κάτι που γίνεται, και θα κάνουμε προτάσεις πριν από το τέλος του έτους. Υπάρχει σε σημαντικό βαθμό συμφωνία

Ενώ παράλληλα σημείωσε: «Δεν θα έχουμε μία ακριβή συμφωνία για το τι θα κάνουμε στα μέσα του 2018, αλλά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έχουμε πιθανόν αποφάσεις φέτος» και πρόσθεσε «τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα αποσκοπούν κυρίως στη μείωση της ευαισθησίας της ελληνικής οικονομίας στα επιτόκια».

Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την άποψη ότι «τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ληφθούν όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα και μπορεί να ακολουθηθούν από μακροπρόθεσμη ελάφρυνση, εάν η Αθήνα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εκτιμήσεις Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017

The post «Μέσα στο έτος οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του χρέους» τονίζει ο Ρέγκλινγκ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα