«Μείνετε σπίτι σας»: Η απαράδεκτη διαφημιστική καμπάνια της Αυστρίας στο Αφγανιστάν

21:47 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Με μηνύματα όπως «Μείνετε σπίτι σας» και «Κανένα άσυλο στην Αυστρία» διενεργείται η διαφημιστική καμπάνια της Αυστρίας στο Αφγανιστάν που σκοπό έχει να αποτρέψει τους Αφγανούς να προσεγγίσουν την χώρα και να ζητήσουν άσυλο.

Οι διαφημίσεις παίζουν παντού: λεωφορεία, ΜΜΕ, Facebook.

H υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας δήλωσε σχετικά:

Οι

λάθος πληροφορίες από διακινητές μεταναστών οδηγούν σε λάθος προσδοκίες στους πολίτες των κρατών προέλευσης. Για αυτό το λόγο αποτελεί ζήτημα νομιμότητας να πληροφορήσουμε τους πολίτες στις πατρίδες τους σχετικά με την αυστηρότητα της νομοθεσίας περί χορήγησης ασύλου στην Αυστρία. Ξεκινάμε μια καμπάνια στο Αφγανιστάν, που θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες

Οι αφίσες θα κολληθούν στις μεγαλύτερες πόλεις του Αφγανιστάν, ενώ θα προστεθούν και στα μεγαλύτερα sites και εφημερίδες της χώρας.

Και η Αυστραλία είχε προχωρήσει όμως σε μια αντίστοιχη διαφημιστική καμπάνια με μήνυμα «Δεν θα κάνετε σπίτι σας την Αυστραλία».

Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει επίσης εκ μέρους της Σουηδίας και της Δανίας, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας έχει σελίδα στο Facebook με τίτλο «Αυστηρότεροι κανόνες για την παροχή ασύλου στη Νορβηγία».

Photo: Getty

The post «Μείνετε σπίτι σας»: Η απαράδεκτη διαφημιστική καμπάνια της Αυστρίας στο Αφγανιστάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα