Μένεις σε ενοίκιο; Όσα πρέπει να θυμάσαι για να μην βγεις εκτός budget!

17:41 15/7/2020 - Πηγή: iPop

Αν μένεις σε ενοίκιο, τότε θα ξέρεις πως δεν είναι δύσκολο να χάσεις τον μπούσουλα και ξαφνικά να χαλάσεις περισσότερα χρήματα απ’ όσα υπολόγιζες. 

Για την ακρίβεια, είναι πολύ εύκολο. Λίγο να αυξηθεί το νοίκι, λίγο τα κοινόχρηστα, λίγο οι ξαφνικές ανάγκες της πολυκατοικίας, λίγο οι λογαριασμοί… Τι άλλο θες; Βγήκες εκτός budget. Ωστόσο, υπάρχει λύση!

Πώς δεν θα βγεις εκτός budget αν μένεις σε ενοίκιο;

Ξεκαθάρισε από

την αρχή το ενοίκιο με τον ιδιοκτήτη 

Πρέπει να διευκρινίσεις κάποια πράγματα πριν υπογράψεις το συμβόλαιο και το ενοίκιο είναι μέσα σ’ αυτά. Θέσε ένα όριο και φρόντισε να αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Pinterest

“Ζύγισε” την κατάσταση της πολυκατοικίας 

Αν πας σε μία παλιά, ετοιμόρροπη πολυκατοικία που θέλει άμεσα ανανέωση, δεν λειτουργεί το ασανσέρ κι έχει ένα σωρό προβλήματα, το πιο πιθανό είναι ότι μεταξύ άλλων θα πληρώσεις κι εσύ γι’ αυτά.

Επίσης, τσέκαρε τα έξοδα των κοινοχρήστων. Πληροφορήσου για τη θέρμανση, τον θερμοσίφωνα, μάθε όσα περισσότερα μπορείς.

Πριν νοικιάσεις ένα σπίτι, αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις! 

Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν από πριν 

Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι, κάποιος άλλος λογικά θα έμενε σε αυτό. Κι έτσι, ίσως χρειάζονται κάποιες διορθώσεις όπως είναι το βάψιμο ή κάποια διόρθωση στα υδραυλικά. Ζήτα το από πριν!

Unsplash/ Toa Heftiba

Κι αν χαλάσει κάτι στο σπίτι; 

Ας είμαστε ρεαλιστές… μπορεί να μην κυλήσουν όλα ρολόι και κάτι να χαλάσει στο σπίτι. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει κάποιο θέμα που μπορεί να προκύψει στο σπίτι ή θα πρέπει να γίνει με δικά σου έξοδα;

Τοποθεσία 

Μπορεί η τιμή του ενοικίου να σου φαίνεται πολύ καλή, όμως η τοποθεσία είναι αρκετά καλή; Αν είναι, για παράδειγμα, να παίρνεις κάθε μέρα ταξί για να πας στη δουλειά σου, τότε σίγουρα όχι. Πέρα από τη δουλειά σου, δες αν έχει κοντά φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, φούρνο, για τα απαραίτητα.

Πριν νοικιάσεις ένα σπίτι, λοιπόν, κάνε μαι πολύ καλή έρευνα αγοράς και ξεκαθάρισε τα πράγματα από την αρχή με τον ιδιοκτήτη! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Οι αλλαγές στη διακόσμηση που μπορείς να κάνεις όταν μένεις σε ενοίκιο!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Μένεις σε ενοίκιο; Όσα πρέπει να θυμάσαι για να μην βγεις εκτός budget! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μένεις, Όσα,meneis, osa