Μείωση των οφειλών των επιχειρήσεων εάν συμφωνήσουν οι Θεσμοί

09:36 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης των χρεών των επιχειρήσεων προς τα Ταμεία, το Δημόσιο και τις τράπεζες μίλησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Σταθάκης μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο για μείωση των χρεών των επιχειρήσεων, εφόσον όμως οι Θεσμοί- ή τουλάχιστον η πλειονότητά τους- συμφωνήσουν μ’ αυτή την ιδέα.

Για
στεγαστικά δάνεια και πλειστηριασμούς:

Όταν έχετε στεγαστικό με τον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη καλύπτεστε και για χρέη προς δημόσιο και για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ισχύει για όλες τις κατηγορίες δανείων. Αν δεν έχετε στεγαστικό δάνειο υπάρχει μικρό νομικό κενό, και συζητάμε πώς θα καλυφθεί. Η ρύθμιση ισχύει μέχρι τέλους του 2018

Οι δύο κατηγορίες δανειοληπτών:

Σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη υπάρχουν δύο κατηγορίες δανειοληπτών. Απ’ την μια είναι οι μισθωτοί, τα νοικοκυριά και οι συνταξιούχοι και απ’ την άλλη οι επιχειρηματίες- έμποροι. Οι τελευταίοι, όπως τόνισε, δεν προστατεύονται απ’ το νόμο, ωστόσο, ανήκουν στον πτωχευτικό κώδικα. «Με κυβερνητική ρύθμιση απαγορεύεται η πώληση της πρώτης κατοικίας των εμπόρων – επιχειρηματιών σε funds».

Στόχος η απομείωση των «κόκκινων δανείων»

Οι τράπεζες, από κοινού με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), έθεσαν ως στόχο να απομειώσουν το 40% των κόκκινων δανείων τους έως το 2019, με κάθε τράπεζα να καλείται να εκπονήσει το δικό της πρόγραμμα. Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα

The post Μείωση των οφειλών των επιχειρήσεων εάν συμφωνήσουν οι Θεσμοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα