Μείωση ΦΠΑ: Οι νέες τιμές σε καφέδες, εισιτήρια ΜΜΜ και σινεμά

18:47 21/5/2020 - Πηγή: iPop

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι αισθητά μειωμένα. Ποιες οι νέες τιμές σε καφέδες, εισιτήρια ΜΜΜ και σινεμά με τη μείωση ΦΠΑ; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου, 3 νέα

κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας φτάνει τα 2.853. Από τα κρούσματα αυτά το 55% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 612 (21.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.436 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 8 (38%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 72 έτη και το 95.2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 98 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι με τον αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 168 συνολικά στη χώρα. Οι 49 (29.2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 144.078 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Μείωση ΦΠΑ: Οι νέες τιμές σε καφέδες, εισιτήρια ΜΜΜ και σινεμά

Τη μείωση ΦΠΑ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Έτσι λοιπόν, από 1η Ιουνίου και για τους επόμενους πέντε μήνες, έως τον Οκτώβριο, θα τεθεί σε εφαρμογή η προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, η οποία πλήττεται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Το διάστημα αυτό ο ΦΠΑ θα μειωθεί από 24% στο 13%.

Η μείωση αυτή στον ΦΠΑ αφορά τον καφέ, τα αναψυκτικά, τις πορτοκαλάδες, τα ροφήματα, τα εισιτήρια ΜΜΜ και των υπεραστικών γραμμών, τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα εισιτήρια στα σινεμά και τα πακέτα All Incusive στα ξενοδοχεία.

Αναλυτικά τα μέτρα για την οικονομία | Σε ποιες περιπτώσεις μειώνεται ο ΦΠΑ; 

Παραδείγματα για τη μείωση του ΦΠΑ 

Ένα εισιτήριο ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη κοστίζει 59 ευρώ, μετ’ επιστροφής και 39 ευρώ για απλή μετάβαση. Με το μειωμένο ΦΠΑ, οι τιμές θα πρέπει να διαμορφωθούν στα 54 ευρώ και 36 ευρώ αντίστοιχα.Ένα εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών κοστίζει 1,40 ευρώ και επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%. Με τον ΦΠΑ στο 13%, η τιμή του θα πρέπει να είναι στα 1,28 ευρώ.Σχετικά με τον καφέ, θα πληρώνουμε λιγότερο κατά τουλάχιστον 9%, δηλαδή περίπου 0,20 με 0,10 ευρώ. Αν ένας καφέ κοστίζει το 1,30 τότε η νέα τιμή θα είναι 1,20 ευρώ, ενώ αν ο καφές κοστίζει 2,50 ευρώ, τότε η νέα τιμή θα είναι στα 2,30 ευρώ.Σχετικά με τα εισιτήρια των σινεμά, η μείωση θα είναι της τάξης των 0,50 ευρώ. Αν δηλαδή ένα εισιτήριο στο σινεμά κόστιζε 7 ευρώ, τώρα η τιμή του θα είναι 6,5 ευρώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Το σχέδιο για τον τουρισμό: Πώς θα έρχονται οι τουρίστες, πώς θα ελέγχονται

Photo: Alexandros Michaildis / SOOC

Το άρθρο Μείωση ΦΠΑ: Οι νέες τιμές σε καφέδες, εισιτήρια ΜΜΜ και σινεμά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα