Με τον συνδυασμό αυτών των βοτάνων έχεις την καλύτερη μάσκα προσώπου!

19:07 2/3/2020 - Πηγή: iPop

Αν το πρόσωπό σου είναι ερεθισμένο, λιγάκι κοκκινωπό και πολύ ευαίσθητο, τότε καλώς άνοιξες αυτό το άρθρο! Ο συνδυασμός των βοτάνων που φτιάχνουν την καλύτερη μάσκα για το πρόσωπό σου. 

Μπορεί να κυκλοφορούν αρκετές κρέμες και μάσκες στην αγορά για ένα ευαίσθητο πρόσωπο, όμως αν μπορείς να τη φτιάξεις μόνη σου, τότε γιατί να μην το κάνεις; Ο συνδυασμός των βοτάνων μπορεί πραγματικά να αποβεί εξαιρετικά αποτελεσματικός και ευεργετικός για το πρόσωπό σου.

Ποια είναι αυτά τα βότανα που σε βοηθούν;

Καλέντουλα και άρνικα! Η καλέντουλα είναι γνωστό πώς θεραπεύει τις πληγές. Βοηθά

να θεραπεύσει την επιθηλιακή επένδυση, η οποία είναι μια επίστρωση που περνάει γύρω από το δέρμα μας και τους αδένες και τα όργανα μας και όλα αυτά τα διαφορετικά μέρη του σώματός μας που εκτίθενται σε διάφορες επιφάνειες και περιβάλλοντα.

Από την άλλη, η άρνικα είναι το συστατικό που χρησιμοποιείται σε διάφορες φυσικές θεραπείες για τον πόνο ενώ μπορεί να έχει σημαντικές επιδράσεις και για το πρόσωπό σου. Η δράση της προέρχεται από δύο διαφορετικά φυτοχημικά, τα οποία τροποποιούν τη δράση των κυττάρων του ανοσοποιητικού, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να εξοντώσουν τα βακτηρίδια και να μειώσουν τη φλεγμονή. Με λίγα λόγια, μειώνει το πρήξιμο και την ερυθρότητα.

Έχεις ευαίσθητο δέρμα; Πρόσεξε αυτά στο μακιγιάζ σου!

Η μάσκα που χρειάζεται το ευαίσθητο πρόσωπό σου

Εκτός από το πρόσωπο την παρακάτω μάσκα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε όποιο άλλο σημείο το σώματός σου θέλεις, όπως και στον λαιμό.

Τι θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι αποξηραμένη καλέντουλα1 κουταλάκι αποξηρεμένη άρνικα1 κουταλάκι καολίνη ή λευκός άργιλος1 κουταλάκι χυμό από αλόηΑργανέλαιο

Πώς θα τη φτιάξεις:

Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε μαζί τα βότανα μέχρι να θρυμματιστούν και να γίνουν μια πούδρα.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άργιλο και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τον χυμό από αλόη και ανακατεύουμε.Για να γίνει πιο πηκτό το μείγμα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλο άργιλο.Απλώνουμε στο πρόσωπό μας και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.Απλώνουμε λίγο αργανέλαιο στο πρόσωπό μας και είμαστε έτοιμες!

Όλα αυτά τα συστατικά μαζί ανακουφίζουν το πρόσωπό μας, μειώνουν την ερυθρότητα και τον ερεθισμό, το ηρεμούν και ρυθμίζουν το pH. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει αν αφήσεις τη μάσκα πολλή ώρα στο πρόσωπό σου;

Photo: Freepik

Το άρθρο Με τον συνδυασμό αυτών των βοτάνων έχεις την καλύτερη μάσκα προσώπου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα