Με μια επιστολή, γυναικείες οργανώσεις στέκονται στο πλευρό της Amber Heard

18:31 17/11/2022 - Πηγή: iPop

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή για να υποστηρίξουν την ηθοποιό Amber Heard. Περισσότερες από 130 υπογραφές έχουν ήδη μαζευτεί, συμπεριλαμβανομένης κι αυτή της συγγραφέως Gloria Steinem, προκειμένου να δηλώσουν στην συμπαράστασή τους στην ηθοποιό, η οποία έχασε τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Johnny Depp.

id="tw-target-text">Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά από το NBC News, φεμινιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης του National Organization for Women και του Women’s March, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρώην πρωταγωνίστρια του Aquaman. Καταδίκασαν την παρενόχληση που αντιμετωπίζει η ηθοποιός μετά τη δίκη, ενώ ομάδες που ασχολούνται με την ευαισθητοποίηση για τη σεξουαλική επίθεση και την ενδοοικογενειακή βία υπέγραψαν επίσης την επιστολή.

Η επιστολή υποστήριξης για την Amber Heard View this post on Instagram

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Η Amber Heard χρωστάει περισσότερα χρήματα στους δικηγόρους της παρά στον Johnny Depp – Πώς σκοπεύει να ξεχρεώσει;

«Μεγάλο μέρος αυτής της παρενόχλησης τροφοδοτήθηκε από την παραπληροφόρηση, τον μισογυνισμό και ένα περιβάλλον μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι ισχυρισμοί μιας γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική επίθεση κοροϊδεύονταν για ψυχαγωγικούς σκοπούς», αναφέρει η επιστολή.

Η Heard έχει αντιμετωπίσει μια επίθεση κακοποίησης και κοροϊδίας, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι θαυμαστές του Depp την κατηγόρησαν ότι είπε ψέματα ότι ήταν επιζών ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον ηθοποιό.

Από το podcast του Joe Rogan μέχρι το “Saturday Night Live”, τα αστεία για τη δίκη έγιναν αμέσως viral στα παραδοσιακά Mέσα ενημέρωσης, αλλά έμοιαζαν ατελείωτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλά από τα σχόλια να απαξιώνουν την Heard ως άτομο.

Η Elizabeth Tang, που υπέγραψε την επιστολή αναφέρει ότι: «Όλοι θα πρέπει να μπορούν να αναφέρουν κακοποίηση χωρίς να φοβούνται αντίποινα, αλλά οι επιζώντες συχνά αντιμετωπίζουν αντίποινα μέσω της κατάχρησης αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση».

Η Heard, εν τω μεταξύ, είπε στη δήλωσή της μετά την ετυμηγορία ότι ήταν «απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες», χαρακτηρίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου οπισθοδρομική.

Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη του Johnny Depp με την Amber Heard πρόκειται να γίνει ταινία! – Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν το πασίγνωστο πρώην ζευγάρι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με μια επιστολή, γυναικείες οργανώσεις στέκονται στο πλευρό της Amber Heard εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop
Amber Heard,