Κατάρ 2022: Όταν η γιορτή του ποδοσφαίρου μετατρέπεται σε παρωδία, οι διάσημοι αρνούνται να συμμετέχουν

15:50 17/11/2022 - Πηγή: iPop

Το Μουντιάλ κάνει πρεμιέρα την Κυριακή και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα αφήσει έναν αρνητικό αντίκτυπο στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί φέτος εν μέσω μιας συνεχόμενης καταδίκης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην χώρα, τους θανάτους των χιλιάδων εργατών καθώς και άλλων ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε, πολλοί διάσημοι είπαν όχι στην οργάνωση του Κατάρ, μη θέλοντας να συνδέσουν το όνομά τους με ένα γεγονός που δεν σέβεται την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Επιδεινώνοντας ένα ήδη ευαίσθητο θέμα, ο Khalid

Salman, πρώην ποδοσφαιριστής του Κατάρ και πρεσβευτής του φετινού Μουντιάλ, περιέγραψε την περασμένη εβδομάδα την ομοφυλοφιλία ως χαράμ («απαγορευμένη») και «βλάβη στο μυαλό». Η συνέντευξη διακόπηκε αμέσως από έναν υπεύθυνο Τύπου για την εκδήλωση. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ, ενώ ΛΟΑΤΚΙ άτομα έχουν συλληφθεί ή κακομεταχειριστεί.

Όλα αυτά οδήγησαν δυνατά ονόματα της μουσικής σκηνής να αρνηθούν την συμμετοχή τους στην παγκόσμια οργάνωση, κάνοντας μποϊκοτάζ σε ένα θεσμό που ο αρχικός του σκοπός θα έπρεπε να είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίσει.

Ποιοι διάσημοι είπαν όχι στην διοργάνωση του Κατάρ;

Την Κυριακή, η Αγγλίδα καλλιτέχνης Dua Lipa απέρριψε τις εικασίες ότι επρόκειτο να εμφανιστεί στην αθλητική εκδήλωση, επικαλούμενη το ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ. Η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: «Δεν θα ερμηνεύσω και ούτε έχω εμπλακεί ποτέ σε καμία διαπραγμάτευση. Θα ζητωκραυγάζω την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφτώ το Κατάρ όταν έχει εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έδωσε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ένας ακόμα Βρετανός μουσικός, που αρνήθηκε να παρευρεθεί στο Κατάρ ήταν Rod Stewart. Όπως αποκάλυψε ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του, του προσφέρθηκε μια επιταγή αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να ερμηνεύσει. «Δεν θα ήταν εντάξει να πάω», είπε μεταξύ των άλλων.

Για πρώτη φορά με γυναίκες διαιτητές το Μουντιάλ 2022 – Γιατί το ποδόσφαιρο δεν έχει φύλο

Την ίδια γραμμή εναντίον του Μουντιάλ κράτησαν τόσο η Shakira, η οποία εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί με τον θεσμό αυτό και ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα εμφανιστεί, ωστόσο τελευταία στιγμή η καλλιτέχνης αρνήθηκε όσο και το συγκρότημα The Cure.

Μάλιστα, ο frontman των The Cure, Robert Smith, έγραψε: «Λυπάμαι που θα απογοητεύσω κάποιους αλλά δεν θα εμφανιστούμε στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

HATE TO DISAPPOINT EVERYONE, BUT DESPITE THE RUMOURS WE WILL NOT BE HEADLINING THE WORLD CUP OPENING CEREMONY #breadandcircuses

— ROBERT SMITH (@RobertSmith) November 14, 2022Τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που παρέκαμψαν τον όποιο δισταγμό

Από την άλλη πλευρά, ο σταρ της K-pop Jungkook έχει επιβεβαιωθεί ότι θα παίξει στην τελετή έναρξης στο Al Bayt Stadium της Ντόχα μαζί με το πρώην μέλος των Take That Robbie Williams.

Τον Οκτώβριο, η τραγουδίστρια Melanie C μίλησε για τον ρόλο του πρώην ποδοσφαιριστή της Αγγλίας David Beckham ως πρεσβευτή για της οργάνωσης και την επιταγή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφάλισε για τη συμμετοχή του. «Είναι δύσκολο… Ο David είναι φίλος μου και ο καθένας πρέπει να κάνει τις επιλογές του», ανέφερε μεταξύ των άλλων. Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι «δύσκολο» για τον αθλητισμό να αλλάξει τον πολιτισμό όταν εμπλέκονται τόσα χρήματα.

Γιατί η Δανία θα παίξει με μαύρη φανέλα στο Μουντιάλ 2022;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κατάρ 2022: Όταν η γιορτή του ποδοσφαίρου μετατρέπεται σε παρωδία, οι διάσημοι αρνούνται να συμμετέχουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα