Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο- Μόνη ελπίδα τα στοιχεία της έκθεσης της Eurostat

10:19 21/4/2016 - Πηγή: iPop

Με την ελπίδα πως τα στοιχεία της έκθεσης της Eurostat θα δώσουν ανάσα στην χώρα μας και θα την γλιτώσουν από τα μέτρα «κάβα» συνεχίζονται τα τετ-α-τετ του ελληνικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών που βρίσκονται στην Αθήνα. Όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας μετά την συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το κουαρτέτο το αγκάθι των επικουρικών παραμένει.

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζονται στις 10:00 την Πέμπτη με τον Ευκλ.

Τσακαλώτο και τον Γ. Σταθάκη.

Να σημειωθεί πως η ελληνική πλευρά ποντάρει και νέο έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ενώ τα στοιχεία της Eurostat τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το θολό τοπίο της διαπραγμάτευσης.

Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα προβλέψεις τα στοιχεία της Eurostat θα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό για πρωτογενές έλλειμμα 0,2% του ΑΕΠ το 2015 και έναντι των πλέον δυσοίωνων εκτιμήσεων του ΔΝΤ για πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ.

Τι δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος;

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας από την συνάντηση με τους Θεσμούς τόνισε ότι οι επικουρικές παραμένουν αγκάθι και πρόσθεσε: «Οι Θεσμοί εμφανίζονται να δέχονται την αύξηση των εισφορών σε μικρότερο, όμως, επίπεδο από αυτό που έχει προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση».

Ο ίδιος συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «προχωρούμε με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κανονικά. Υπάρχει η πιθανότητα να δεχθούμε από τους Θεσμούς τις προτάσεις τους για κάποιες αλλαγές. Ανάλογα με την έκταση αυτών των προτάσεων για αλλαγές, μπορεί να καταθέσουμε το νομοσχέδιο είτε αύριο το βράδυ είτε μεθαύριο το πρωί. Η επιλογή των μέσων είναι δικό μας θέμα».

Λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει πως υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

Αισιόδοξος για πρώτη φορά δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα. «Όσον αφορά την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά», είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε οι Έλληνες πολίτες θα δουν για πρώτη φορά πώς είναι μια σύγχρονη διοίκηση.

Να τονισθεί πως αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Eurostat αναφορικά με την ελληνική οικονομία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την βελτίωση της κατάστασης και η Κυβέρνηση με όπλο τα στοιχεία θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα.

Ωστόσο, αξιωματούχος της Ευρωζώνης σε δηλώσεις του τόνισε πως τα στοιχεία της Eurostat δεν αναμένεται ν’ αλλάξουν τη στάση των Θεσμών, παρά τις ελπίδες της ελληνικής Κυβέρνησης.

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο- Μόνη ελπίδα τα στοιχεία της έκθεσης της Eurostat appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα