Παραμένει το αγκάθι των επικουρικών- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις- Εν αναμονή της έκθεσης της Eurostat

07:37 21/4/2016 - Πηγή: iPop

Παραμένει το αγκάθι των επικουρικών ενημέρωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ενώ η ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμονή της δημοσίευσης της έκθεσης της Eurostat για την ελληνική οικονομία, την οποία θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα για το ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται έξτρα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας από την συνάντηση με

τους Θεσμούς τόνισε ότι οι επικουρικές παραμένουν αγκάθι και πρόσθεσε: «Οι Θεσμοί εμφανίζονται να δέχονται την αύξηση των εισφορών σε μικρότερο, όμως, επίπεδο από αυτό που έχει προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση».

Ο ίδιος συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «προχωρούμε με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κανονικά. Υπάρχει η πιθανότητα να δεχθούμε από τους Θεσμούς τις προτάσεις τους για κάποιες αλλαγές. Ανάλογα με την έκταση αυτών των προτάσεων για αλλαγές, μπορεί να καταθέσουμε το νομοσχέδιο είτε αύριο το βράδυ είτε μεθαύριο το πρωί. Η επιλογή των μέσων είναι δικό μας θέμα».

Λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει πως υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

Αισιόδοξος για πρώτη φορά δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα. «Όσον αφορά την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά», είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε οι Έλληνες πολίτες θα δουν για πρώτη φορά πώς είναι μια σύγχρονη διοίκηση.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Eurostat αναφορικά με την ελληνική οικονομία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την βελτίωση της κατάστασης και η Κυβέρνηση με όπλο τα στοιχεία θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα.

Ωστόσο, αξιωματούχος της Ευρωζώνης σε δηλώσεις του τόνισε πως τα στοιχεία της Eurostat δεν αναμένεται ν’ αλλάξουν τη στάση των Θεσμών, παρά τις ελπίδες της ελληνικής Κυβέρνησης.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Παραμένει το αγκάθι των επικουρικών- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις- Εν αναμονή της έκθεσης της Eurostat appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα