Γιούνκερ- Σόιμπλε αισιόδοξοι για την αξιολόγηση

08:03 21/4/2016 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία τους έχουν εκφράσει το τελευταίο 24ωρη δύο κορυφαίο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, δίνοντας ελπίδες στην ελληνική πλευρά ότι, παρά τις καθυστερήσεις, η διαπραγμάτευση θα έχει αίσιο τέλος.

Ο Σόιμπλε για πρώτη φορά δήλωσε πως είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα και σχετικά με την αξιολόγηση τόνισε «μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η τρέχουσα αξιολόγηση δεν είναι τόσο δραματική όσο των προηγούμενων ετών», είπε

ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που νωρίτερα είχε πει πως δεν είναι και σίγουρος για αίσιο αποτέλεσμα, όμως δεν είναι τόσο απαισιόδοξος.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε, λέγοντας πως η Ελλάδα δέχθηκε τη συμβολή Γάλλων και Γερμανών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, Πρόσθεσε μάλιστα πως οι Έλληνες πολίτες θα δουν για πρώτη φορά πώς είναι μια σύγχρονη διοίκηση.

Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα τονίζει ο Γιούνκερ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι απαραίτητη η λήψη έξτρα μέτρων και άφησε αιχμές για το ΔΝΤ, καθώς είπε πως δεν εμπιστεύεται τα στοιχεία της Κομισιόν, ενώ πρόσθεσε πως η έκθεση της Eurostat θα δικαιώσει την Κομισιον.

Παράλληλα τόνισε ότι οι διαφορές θα πρέπει να γεφυρωθούν. «Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα πάση θυσία».

«Δώστε χρόνο στην Ελλάδα και την κυριότητα των μέτρων». Η πρόταση για έκτακτα μέτρα θα εξεταστεί από την Κομισιόν «μόνο εάν θέλουν όλα τα μέρη και σε στενή συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση».

«Όποιος τολμήσει να επαναφέρει το σενάριο Grexit παίζει με τη φωτιά».

Photo: AFP

The post Γιούνκερ- Σόιμπλε αισιόδοξοι για την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα