Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι

15:43 28/2/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι έχουμε ένα όνειρο, κάποιο στόχο και φιλοδοξίες για τα όσα θέλουμε να πετύχουμε και μέχρι που θέλουμε να φτάσουμε. Ωστόσο προκειμένου να φτάσεις να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι πρέπει να κάνεις μικρά βήματα προς εκείνη την κατεύθυνση κάθε μέρα.

Πως θα γίνεις αυτό που ονειρεύεσαιΝα έχεις ένα σαφές όραμα

Για να γίνεις αυτό που θες πρέπει και να έχεις μία ξεκάθαρη εικόνα του τι θες! Πρέπει να έχεις επίγνωση του ποιος είσαι και που βρίσκεσαι σήμερα ώστε να ξέρεις το ποιος θες

να γίνεις αύριο. Πολλοί άνθρωποι δε ξέρουν τι θέλουν να γίνουν και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό αρκεί κάποια στιγμή να βρεθεί. Δεν έχει νόημα να εστιάζεις σε αυτά που δε θες να κάνεις όσο να εστιάζεις σε αυτά που θες να επιτύχεις. Το πιο κρίσιμο ωστόσο είναι το να καταφέρεις να είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου και να αποφεύγεις τους περισπασμούς που θα βρίσκεις μπροστά σου.

PexelsΣκέψου τα βήματα

Είναι πολύ σημαντικό αφού ξεκαθαρίσεις το όραμα σου να οργανώσεις τα βήματα που θα πρέπει να κάνεις μέχρι να το πετύχεις. Το να αλλάξεις τη ζωή σου μπορεί καμία φορά να χρειαστεί να πάρεις και ακραίες αποφάσεις όπως για παράδειγμα να παραιτηθείς από τη δουλειά που κάνεις ώστε να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά που θα ήθελες. Κάθε βήμα σημαίνει και μία απόφαση που θα σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου. σημαίνει μία αλλαγή και μία νέα συνήθεια. Μη ξεχνάς, για να ανέβεις στην κορυφή του βουνού πρέπει πρώτα να σκαρφαλώσεις μίλια!

Όρισε μηνιαίους στόχους με βάση το επόμενο βήμα

Κάθε βήμα από τα παραπάνω μπορεί να αποτελείτε από μία πληθώρα μικρών στόχων που πρέπει να επιτύχεις. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή γι’ αυτό όμως πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος. Πρέπει να φτιάξεις ένα χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ήθελες να επιτύχεις κάθε μικρό στόχο έτσι ώστε να φτάσεις κάποια στιγμή στο μεγάλο σου όραμα και να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι. Το χρονικό πλαίσιο δεν είναι απαραίτητο ωστόσο να είναι μηνιαίο μπορεί να είναι και τριμηνιαίο όμως χρειάζεται να υπάρχει και να είναι σχετικά σύντομο.

Δημιούργησε νέες συνήθειες

Συχνά αυτό που ξεχνάμε είναι να δημιουργούμε νέες συνήθειες που θα μας βοηθήσουν να πάμε παρακάτω. Όταν επιτυγχάνεις έναν μικρό στόχο κάτι αλλάζει και αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να εδραιώσεις αυτή την αλλαγή στις καθημερινές σου συνήθειες. Δε μπορείς να φτάσεις στο όραμα σου παραμένοντας ο ίδιος άνθρωπος που είσαι σήμερα, έτσι χρειάζεται να προσεγγίζεις καθημερινά μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα