Με αυτές τις συνήθειες θα δείχνεις υπέροχη και χωρίς makeup!

10:44 13/3/2020 - Πηγή: iPop

Το μακιγιάζ σίγουρα τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και την αυτοπεποίθησή μας. Ωστόσο, ορισμένες φορές είναι κουραστικό, μας τρώει το χρόνο μας και φυσικά τα χρήματα μας. Όμορφη χωρίς μακιγιάζ; Ασφαλώς και γίνεται. 

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που υμνούν το natural beauty κι εμείς είμαστε υπέρ. Σε πολλές περιπτώσεις το να μην βάλεις makeup κι ένα σωρό άλλα προϊόντα είναι η καλύτερη λύση. Όμορφη χωρίς μακιγιάζ, λοιπόν; Ναι μεν, αλλά… καθώς είναι εξαιρετικά

σημαντικό να ακολουθείς μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς και να φροντίζεις το πρόσωπό σου.

Όμορφη χωρίς μακιγιάζ; Οι κανόνες που πρέπει ν’ ακολουθείς!Μεταξένια μαξιλαροθήκη

Δεν είναι περιττή αλλά μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εμφάνισή σου. Προσπάθησε να καλύψεις το μαξιλάρι σου με μια τέτοια μαξιλαροθήκη. Αυτό δίνει λιγότερη τριβή στο δέρμα και τα μαλλιά, πράγμα που αποτρέπει ζημιές και ερεθισμούς. Βοηθά επίσης να διατηρείται το δέρμα και τα μαλλιά καθαρά και αποτρέπει την υπερβολική ξηρότητα. Αντίθετα, το βαμβάκι μπορεί να απορροφήσει τα φυσικά έλαια. Ιδικά αν έχεις ακμή, τότε είναι το ιδανικό!

Χρησιμοποίησε οξύ

Τα νεκρά κύτταρα μπορούν να κλείσουν τους πόρους του δέρματός σου, να δημιουργήσουν σπυράκια και ερυθρότητα.

Το σαλικυλικό οξύ μπορεί να κάνει στο δέρμα σου την απολέπιση που χρειάζεται και να το διατηρήσει υγιές και καθαρό. Η ιδέα της χρήσης οξέος στο δέρμα μπορεί να ακούγεται τρομακτική, αλλά πρέπει απλώς να το χρησιμοποιήσεις σε μικρή ποσότητα και με μέτρο.

Ψάξε για προϊόντα που περιέχουν χαμηλή συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος (περίπου 0,5% έως 2% εάν χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο), όπως οροί, τόνερ ή μάσκες προσώπου.

Photo: Humphrey Muleba/ UnsplashΜασάζ στο πρόσωπό

Μπορείς επίσης να βοηθήσεις την εμφάνιση σου με το να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο και δεν χρειάζεται καν να πας σε κάποιο spa. Αν θέλεις ένα δέρμα σφριγηλό, τότε εφάρμοσε βαθιές κινήσεις τόνωσης στο πρόσωπό σου. Κάνε πιο απαλές κινήσεις αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Ένα καλό μασάζ βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και της βρωμιάς, ενώ βελτιώνει και τη ροή του αίματος.

Δερματολόγοι μοιράζονται τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε

Δώσε σχήμα στα φρύδια σου

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να δώσεις σχήμα και στυλ στα φρύδια σου και να πειραματιστείς (όχι πολύ) για να δεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Το σχήμα στα φρύδια παίζει σημαντικό ρόλο καθώς δημιουργεί μια καλή ή όχι εικόνα στο πρόσωπό, του δίνει ένα σχήμα.

Καστορέλαιο στις βλεφαρίδες

Το καστορέλαιο δεν θα βοηθήσει τις βλεφαρίδες να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, παρ’ όλο που είναι κάτι που πολλοί πιστεύουν. Ωστόσο, θα τις βοηθήσει να φαίνονται πιο πυκνές, υγιείς και λαμπερές.

Photo: unsplash/Kelly SikkemaΝερό και λεμόνι

Πώς θα διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και όμορφο; Έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία μπορούν να δώσουν περισσότερη λάμψη στο πρόσωπό τους, να μειώσουν τους μαύρους κύκλους, τα σημάδια και τις κοκκινίλες, λαμβάνοντας βιταμίνη C.

Κι ένας εύκολος τρόπος για να πάρεις τη συγκεκριμένη βιταμίνη είναι να πιεις ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με φρέσκο λεμόνι.

Χρησιμοποίησε ορό

Όπως είπαμε η περιποίηση του προσώπου είναι το Α και το Ω. Πριν βάλεις το οτιδήποτε στο δέρμα σου, δούλεψε με αυτό που έχεις. Για να είναι υγιές, χρειάζεσαι έναν ορό, ο οποίος θα τα “βάλει” με τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους, τα σημάδια και τη θαμπάδα.

Λίγες σταγόνες είναι αρκετές για να κάνουν τη δουλειά τους!

Διαβάστε επίσης:

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις και κυρίως να απλοποιήσεις το μακιγιάζ των ματιών σου;

Photo: unsplash/Branislav Belko

Το άρθρο Με αυτές τις συνήθειες θα δείχνεις υπέροχη και χωρίς makeup! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα