Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης – Η Εισαγγελία Εφετών εξετάζει το ενδεχόμενο έφεσης για καταδίκη και αναστολή. Οι πρώτες του δηλώσεις

14:31 14/7/2022 - Πηγή: iPop

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρήκε το ποσό των 30.000 ευρώ που απαιτούσε το δικαστήριο, πλήρωσε την εγγύησή του και από το μεσημέρι της Πέμπτης, 14/7, βρίσκεται ελεύθερος, μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου καταδικάστηκε, χωρίς ελαφρυντικά, για δυο βιασμούς σε συνολικά 12 χρόνια κάθειρξης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με όρους έως την εκδίκαση της έφεσής του.

Ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης: Βγαίνει από τη φυλακή με αναστολή

Αποφυλάκιση Δημήτρη Λιγνάδη: Οι πρώτες του δηλώσεις

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη από τις

φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες βρισκόταν από τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε σήμερα το μεσημέρι και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Μάλιστα, ο πρώην ηθοποιός και σκηνοθέτης προχώρησε και στις πρώτες του δηλώσεις:

«Έχω περίπου ενάμιση χρόνο να μιλήσω. Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα. Θα έρθουν και αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα. Όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Ενάμιση χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ. Πιστεύω πως στο εφετείο θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω από τη ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο. Δε θα κάνω καμία άλλη δήλωση», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Δική Λιγνάδη: Η ποινή που αποφάσισε το δικαστήριο- Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Άσκηση έφεσης μελετά η Εισαγγελία Εφετών

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ ζητά να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Επιπλέον, ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του καταδικασμένου σε 12ετη κάθειρξη, καθώς και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους άλλους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος με όρους έως την εκδίκαση της έφεσής του. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι οι εξής:

Απαγόρευση εξόδου από τη χώραΕμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήναΕγγύηση 30.000 ευρώ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης – Η Εισαγγελία Εφετών εξετάζει το ενδεχόμενο έφεσης για καταδίκη και αναστολή. Οι πρώτες του δηλώσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποφυλακίστηκε, Δημήτρης Λιγνάδης –, Εισαγγελία Εφετών,apofylakistike, dimitris lignadis –, eisangelia efeton