Λήξη συναγερμού | Δεν υπάρχει κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ

10:01 31/1/2020 - Πηγή: iPop

Λήξη συναγερμού, καθώς δεν υπάρχει κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ. Το δείγμα που λήφθηκε απ’ τον 60χρονο ήταν αρνητικό για τον ιό.

Δεν υπάρχει κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ

Θυμίζουμε ότι είχε σημάνει συναγερμός καθώς ένας άνδρας περίπου 60 ετών, που είχε ταξιδέψει στην πόλη Γουχάν της Κίνας, είχε εμφανίσει συμπτώματα παρόμοια με του κοροναϊού. Έτσι, είχε ληφθεί αμέσως δείγμα για εξέταση ενώ ο ίδιος είχε τεθεί σε θάλαμο απομόνωσης.

Τελικά, το αποτέλεσμα των εξετάσεων ήταν αρνητικό για τον νέο κοροναϊό με

αποτέλεσμα να μην υπάρχει τελικά κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σε συνεδρίαση για τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (Ε.ΣΥ.Δ.Υ.), στο πλαίσιο της προετοιμασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κοροναϊό.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 213, ενώ είναι σχεδόν 10.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως.

Παγκόσμιος συναγερμός απ’ τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας την ώρα που τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται και εξαπλώνονται και σε άλλες χώρες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, προέβη στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αφού συνεδρίασε και η Επιτροπή Εκτάκτων Αναγκών. Τα κρούσματα της νέας επιδημίας που ξεκίνησε από την Κίνα, έχουν εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 18 χώρες καθιστώντας την πλέον, παγκόσμια απειλή.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (…). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα

Την ίδια στιγμή, ο ΠΟΥ εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια και οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα.

«Ο κοροναϊός θα έρθει και στην Ελλάδα» | Κολλάει στα 2 μέτρα ο ιός

Διαβάστε επίσης:

Τι έδειξαν οι έρευνες για την επιδημία του νέου κοροναϊού;

Το άρθρο Λήξη συναγερμού | Δεν υπάρχει κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα