To Google translate γίνεται ακόμα καλύτερο μ’ ένα νέο, δυνατό χαρακτηριστικό

19:41 30/1/2020 - Πηγή: iPop

Η απομαγνητοφώνηση στο Google translate περνάει τη μετάφραση σε άλλο επίπεδο. Το νέο χαρακτηριστικό θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή όλων μας ενώ σε συνεδριάσεις και διαλέξεις θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Η εταιρεία θα προσθέσει σύντομα την απομαγνητοφώνηση στο Google translate,

καθιστώντας την υπηρεσία κάτι σαν πραγματικό μεταφραστή ανθρώπων. Το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει για Android τους επόμενους μήνες.

Το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το πώς λειτουργεί η απομαγνητοφώνηση σε πραγματικό χρόνο στην εφαρμογή Recorder της Google. Αυτό σημαίνει πως αν βρίσκεσαι σε ένα meeting ή μια διάλεξη, η εφαρμογή θα είναι σε θέση, σχεδόν αμέσως, να δημιουργήσει μια μετάφραση των λέξεων του ομιλητή.

Στο παρακάτω video μπορείς να δεις πώς περίπου θα λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό:

And here’s what it will look like in action pic.twitter.com/wuXauzX28f

— Karissa Bell (@karissabe) January 28, 2020

Για να έχεις μια ολόκληρη μεταφρασμένη πρόταση θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα και είναι απολύτως λογικό αυτό καθώς ακόμα κι ένας άνθρωπος θα χρειαζόταν μερικά δευτερόλεπτα για να επεξεργαστεί αυτό που λέει ο άλλος και να το μεταφράσει σε μια άλλη γλώσσα.

Στόχος της Google είναι να μην κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό πριν να είναι όλα έτοιμα.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε σχετικά:

Θα θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο ποιότητας έτσι ώστε να είναι συγκρίσιμο με κάποιον μεταφραστή που μεταφράζει κυριολεκτικά κάτι για εσάς. Ελπίζουμε να φτάσουμε εκεί μια μέρα

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν, ωστόσο, διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ποιότητα της απομαγνητοφώνησης, συμπεριλαμβανομένου του μικροφώνου του τηλεφώνου σου, ή ακόμη και το αν υπάρχει θήκη στο κινητό που μπορεί να επηρεάζει το μικρόφωνο.

Επιπλέον, κάθε γλώσσα έχει τις δικές της “αποχρώσεις” που μπορεί να περιπλέξουν τη μετάφραση, αν και ο στόχος είναι να υπάρχουν απομαγνητοφωνήσεις σε όλες τις βασικές γλώσσες, που υποστηρίζονται αυτήν τη στιγμή απ’ το Google translate.

Αλλά ακόμα και με κάποιους περιορισμούς, η απομαγνητοφώνηση στο Google translate θα μπορούσε να είναι αρχή για μια σειρά νέων δυνατοτήτων για την τεχνολογία μετάφρασης της Google. Ακριβώς όπως η λειτουργία “Διερμηνέας” του Google Assistant είναι εξαιρετικά χρήσιμη για σύντομες συνομιλίες, οι απομαγνητοφωνήσεις θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν με μεγαλύτερα ηχητικά!

Δες ακόμα:

Google Maps και Translate ενώνονται για να μιλάμε πιο εύκολα όταν ταξιδεύουμε!

Το άρθρο To Google translate γίνεται ακόμα καλύτερο μ’ ένα νέο, δυνατό χαρακτηριστικό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα