Λιπαρά μαλλιά; Τα tips που θα σε σώσουν!

18:06 15/5/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις κουραστεί με τα λιπαρά σου μαλλιά; Θες μερικές λύσεις που σε απαλλάξουν απ’ αυτό το “μαρτύριο”. Αυτά είναι τα καλύτερα tips για τα λιπαρά μαλλιά που θα σε σώσουν. 

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, τα μαλλιά σου έχουν αρκετή λιπαρότητα. Όσο και αν τα φροντίζεις αυτά δείχνουν άτονα και φυσικά φαίνονται σαν να είναι μονίμως απεριποίητα. Κάτι τέτοιο πρέπει πλέον να σταματήσει. Δεν μπορείς ούτε εσύ να βλέπεις τα μαλλιά σου σ’ αυτή την κατάσταση.

Τι να κάνεις γι’ αυτό;

Εύκολα tips για τα λιπαρά μαλλιά

Χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν. 

Τα ξηρά σαμπουάν αφαιρούν τη λιπαρότητα και ταυτόχρονα χαρίζουν όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Επιπλέον, το dry shampoo είναι ιδανικό για να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα.

Πρόσεχε τι τρως.

Μια ισορροπημένη διατροφή, που θα περικλείει τη βιταμίνη Β, που είναι πολύ σημαντική στη ρύθμιση της παραγωγής του σμήγματος, θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα.

Οι τροφές που χαρίζουν μακριά και λαμπερά μαλλιά! 

Φρόντισε η βούρτσα σου να είναι πάντα καθαρή.

Η βούρτσα σου πρέπει να είναι καθαρή, προκειμένου να διατηρήσεις και τα μαλλιά σου καθαρά. Αν η βούρτσα σου είναι βρώμικη και με νεκρά κύτταρα, τότε μόνο καλό δε θα είναι αυτό για τα μαλλιά σου. Κάθε φορά που χτενίζεσαι απομάκρυνε τις τρίχες από τη βούρτσα και φρόντισε να κρατάς τη χτένα σε άριστη κατάσταση, πλένοντάς την με το σαμπουάν σου.

Με μέτρο και προσοχή το λούσιμο. 

Το υπερβολικό λούσιμο ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής και οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Το μασάζ με υπερβολική πίεση και το πολύ ζεστό νερό θα επιδεινώσει το πρόβλημα και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη λιπαρότητα. Είναι καλύτερο να κάνεις ένα απαλό μασάζ και να μην τρίβεις υπερβολικά πολύ τις άκρες. Κατόπιν, εφάρμοσε το μαλακτικό με φειδώ και μόνο στα άκρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Λιπαρά μαλλιά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες; Πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Photos: Pexels

Το άρθρο Λιπαρά μαλλιά; Τα tips που θα σε σώσουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα