Η νέα πλατεία Ομονοίας μέσα απ’ τον φακό του iPop.gr

14:08 15/5/2020 - Πηγή: iPop

Την Πέμπτη η νέα πλατεία Ομονοίας παραδόθηκε στους Αθηναίους και το iPop.gr ήταν εκεί! Η Κωνσταντίνα Μητατάκη απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό την ανανεωμένη πλατεία, το νέο “διαμάντι” του κέντρου της Αθήνας.

Η νέα πλατεία Ομονοίας είναι ένας υπέροχος πράσινος χώρος απ’ όλες τις απόψεις: Εκτός

απ’ το ότι γύρω απ’ το συντριβάνι υπάρχει περιμετρικά γκαζόν, ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, έχει καλυφθεί με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά είναι το εντυπωσιακό συντριβάνι, το οποίο είναι πλέον ένα απ’ τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, όσον αφορά τον όγκο του νερού. Συγκεκριμένα, με διάμετρο 30 μέτρων, ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα. Διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων.

Στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας στέκει και το μεταλλικό γλυπτό με τους κύκλους του Γιώργου Ζογγολόπουλου, το οποίο αποκαταστάθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Το έργο «Πεντάκυκλο» αποτελεί ένα υδροκίνητο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου το οποίο τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομονοίας το 2001 και το ίδιο έτος είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Τι περιλαμβάνει ο “μεγάλος περίπατος της Αθήνας” | Αλλάζει όψη το κέντρο

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη

Το άρθρο Η νέα πλατεία Ομονοίας μέσα απ’ τον φακό του iPop.gr εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα