Κυστική ακμή: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσεις; Η Lucy Hale ξέρει το μυστικο

12:27 5/5/2017 - Πηγή: iPop

Η κυστική ακμή είναι αντιαισθητική αλλά μπορεί να είναι και πολύ οδυνηρή. Και τι συμβαίνει με τις ατέλειες που εμφανίζονται στις πιο δύσκολες στιγμές; Πάντα φαίνεται να ξεσπάει αμέσως πριν από ένα μεγάλο γεγονός ή από παρουσίαση εργασίας. Η Lucy Hale γνωρίζει τον αγώνα αυτό. Σε μια συνέντευξη της η ηθοποιός μίλησε για τη συνεχιζόμενη μάχη της με την κυστική ακμή.

Τα προβλήματα της Hale δεν ξεκίνησαν πριν από την εφηβεία:

«Την ημέρα που είχα φτάσει τα 21, το δέρμα μου τρελάθηκε», είπε.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε

στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, το 54% των γυναικών άνω των 25 ετών έχουν ακμή προσώπου.

Ευτυχώς για εμάς η Lucy, μοιράστηκε τα μυστικά της για καθαρό δέρμα με τα οποία θα έχεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα άμεσα.

Τι προκαλεί ακμή;

Ενώ τα βακτήρια και η φλεγμονή είναι οι δύο κύριοι ένοχοι για τα σπυράκια, η ακμή επηρεάζεται επίσης από τις ορμόνες. Όταν οι υποδοχείς oιστρογόνων των γυναικών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, αυτές οι ορμόνες μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική παραγωγή λαδιού και να προκαλέσουν κολλαγόνο στα κύτταρα του δέρματος, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και σπασμούς.

Το πρώτο βήμα στη θεραπεία του δέρματός σου είναι να υπολογίσεις εάν ασχολείσαι στην πραγματικότητα με την ορμονική ακμή.

Μια ένδειξη είναι όταν εμφανίζονται οι κηλίδες: Οι ενήλικες γυναίκες συνήθως υποφέρουν από ορμονική ακμή στο κατώτερο σημείο του προσώπου και της γνάθου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα ξέσπασμα;

Όταν εμφανίζονται σημάδια, εφάρμοσε προϊόντα χωρίς συνταγή με κρέμα υδροκορτιζόνης 1% μαζί με 2,5% υπεροξείδιο βενζοϋλίου και 2% σαλικυλικό οξύ.

Ένα καλό προϊόν που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το Neutrogena On-The-Spot Θεραπεία ακμής .

Και ό, τι κι αν κάνεις, μην πειράξεις το πρόσωπό σου. Θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και ουλές.

Πώς μπορείς να αποτρέψεις την ορμονική ακμή;

Για να αποφύγεις τη δημιουργία νέων κύστεων, το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσεις το δέρμα σου καθαρό. Ξεκινά με το DHC Cleansing Oil και συνέχισε με το Remorsea Reviving Cleanser. Η χρήση ενός καθαριστικού λαδιού στο λιπαρό δέρμα μπορεί να φανεί αντιληπτά.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι ο τρόπος ζωής σου. Εάν είσαι υπερβολικά στρεσαρισμένος, είναι πιθανό ότι το δέρμα σου θα το δείξει. Όταν υποφέρεις από άγχος, ο εγκέφαλός σου στέλνει μηνύματα στα επινεφρίδια, τα οποία απελευθερώνουν ορμόνες που αναδεικνύουν την παραγωγή λαδιού στο δέρμα. Αυτό το υπερβολικό έλαιο αλληλεπιδρά με τα φυσικά βακτήρια του δέρματός σου, με αποτέλεσμα την ακμή.

Η κακή διατροφή μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή ραφιναρισμένη ζάχαρη κάνουν την φλεγμονώδη αντίδραση χειρότερη.

Σύμφωνα με την Hale, η άσκηση είναι το μυστικό της για τη διαχείριση του άγχους. Και η ίδια έχει παρατηρήσει μια σχέση μεταξύ της εκκαθάρισης του μυαλού και το αψεγάδιαστο δέρμα.

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μπορούν να μειώσουν τις ορμόνες του στρες στο σώμα σου.

The post Κυστική ακμή: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσεις; Η Lucy Hale ξέρει το μυστικο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα