Κούρεψε το σκύλο σου

11:32 12/4/2014 - Πηγή: iPop

Ο καιρός όπως βλέπεις αλλάζει. Γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ζεστός. Εσύ βγάζεις τα Καλοκαιρινά σου ρούχα, το αγαπημένο σου σκυλάκι όμως γιατί το αφήνεις να ζεσταίνεται; Στην φωτογραφία μας, βλέπεις τη Μιζού. Αν είσαι και καθημερινός αναγνώστης μας (σ’ ευχαριστούμε πολύ! Αν δεν είσαι, να γίνεις!) θα ξέρεις πως είναι η μασκότ του ipop.gr. Πριν 3 μέρες λοιπόν την πήγαμε για κούρεμα και μάθαμε όλα τα μυστικά,

ώστε να τα μοιραστούμε μαζί σου!

Πότε να κουρέψεις το σκυλάκι σου;

Ιδανική περίοδος για κούρεμα είναι η Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Γιατί να το κουρέψεις;

Οι τρίχες εξασθενούν και πέφτουν και αυτό έως ένα σημείο είναι φυσιολογικό ανάλογα με τη ράτσα του. Επίσης το τρίχωμα δημιουργεί κόμπους και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να βρούμε λύση σε αυτό το πρόβλημα. Τα σκυλιά έχουν ανάγκη από κούρεμα για να νιώθουν καλύτερα όταν έχει ζέστη και για να μην κομπιάζει η τρίχα τους. Εκτός από ανάγκη είναι και καλαισθησία να είναι κουρεμένα και φροντισμένα.

Και αν έχει διπλό στρώμα τριχώματος;

Κάποιες ράτσες σκύλων έχουν διπλό στρώμα τριχώματος και δεν πρέπει να κουρεύονται. Το διπλό στρώμα προστατεύει το καλοκαίρι και το χειμώνα το σκύλο από τη ζέστη και το κρύο. Λειτουργεί σαν μονωτικό. Πως θα καταλάβεις ότι έχει διπλό στρώμα τριχώματος; Άνοιξη και Φθινόπωρο θα δεις ότι φεύγουν τούφες από το τρίχωμα του. Μην φρικάρεις, είναι φυσιολογικό! Εάν τώρα το κουρέψεις ενώ έχει διπλό τρίχωμα, η υγεία του δεν θα έχει επιβάρυνση αλλά το τρίχωμα του μπορεί να καταστραφεί και να μην το προστατεύει από τις διαφορές της θερμοκρασίας το χειμώνα, επίσης μπορεί να λεπτύνει η τρίχα.

Θέλεις να περιποιηθείς το σκυλί σου στο σπίτι;

Τι θα χρειαστείς:

Σαμπουάν με ουδέτερο PH για σκύλουςμαλακτικό για σκύλουςλεκάνη με νερόπετσέτεςχτένεςβούρτσες κατάλληλες για τη ράτσα του

Τι χρειάζεσαι για να το κουρέψεις;

ΨαλίδιΧτέναΜηχανή κουρέματοςΤσιμπιδάκιαΚορδέλες, φιόγκους.

Πώς θα το κάνεις;

Δέσε τον σκύλο με το λουρίΕνεργοποίησε τη μηχανή με τη λεπίδα 9 mm, ώστε ο σκύλος να ακούσει το θόρυβο της και να μη φοβηθεί αργότερα.Με την κουρευτική μηχανή ξεκίνα από το πάνω μέρος του λαιμού, προς τη πλάτη. Η μηχανή πρέπει να πηγαίνει προς τη φορά που μεγαλώνει η τρίχα.Στη συνέχεια σήκωσε το κεφάλι προς τα πάνω και κούρεψε από το πηγούνι προς το στέρνο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κράτα με το άλλο χέρι ψηλά το αυτί μην το κόψεις με την μηχανή!Κούρεψε τη ρίζα των αυτιών γύρω- γύρω και καθάρισε τα μάγουλα του με το ψαλίδι. Χτένισε τη μουσούδα και κόψε τις τρίχες που περισσεύουν με το ψαλίδι, πάνω και κάτω από το πηγούνι. Με το ψαλίδι κόψε τις τρίχες στο κεφάλι και με μεγάλη προσοχή καθάρισε τις τρίχες γύρω από τα μάτια, και στις ρίζες των αυτιών από την εσωτερική πλευρά.Πιάσε με το χέρι ένα- ένα τα αυτιά του σκύλου, ενώ η μηχανή κινείται στο πάνω μέρος του αυτιού, από τη ρίζα προς τα έξω.Τώρα κούρεψε τα μπροστινά πόδια από τον κορμό προς την πατούσα.Έφαγες το γάιδαρο και έχει μείνει μόνο η ουρά. Σήκωσε την ουρά με το χέρι και καθάρισε με τη μηχανή τη ρίζα της. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να ξυριστεί καλά η περιοχή γύρω από το πρωκτό, ώστε να διατηρείται το ζώο καθαρό μετά την τουαλέτα του. Με το ψαλίδι κόντυνε τις τρίχες που έχουν μείνει στην ουρά!

The post Κούρεψε το σκύλο σου appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα