Κουνήθηκε για τα καλά η Ρόδος

15:11 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Κουνήθηκε για τα καλά η Ρόδος καθώς στις 14:30 σημειώθηκε σεισμός 5,1 της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Νέα σεισμική δόνηση λίγα λεπτά μετά τις 16:00.

Αισθητή σε ολόκληρο το νησί -καθώς

επίσης και σε Χάλκη και Τήλο και Κάρπαθο- έγινε η σεισμική δόνηση η οποία καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 14:30, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ρόδου με βάθος 10 χλμ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, στην «Ροδιακή» ο καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προέρχονταν από τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 10 χιλιόμετρα περίπου από την Κατταβιά και είχε μικρό εστιακό βάθος και από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει οτι ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το γνωστό σεισμικό τόξο νότια της Ρόδου, το οποίο κατά καιρούς δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Και νέα σεισμική δόνηση 4 ρίχτερ

Νέα έντονη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16:02 με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 105 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Ρόδου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

The post Κουνήθηκε για τα καλά η Ρόδος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα