Μαζική τροφική δηλητηρίαση προσφύγων στη Σούδα

12:56 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Μαζική τροφική δηλητηρίαση προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας, σημειώθηκε την Τρίτη από το μεσημέρι έως το βράδυ. 40 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου και τα 2 από αυτά παρέμειναν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο. Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων , έχει αναλάβει την σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μένουν στον καταυλισμό της Σούδας. Το ίδιο έχει αναθέσει σε τοπική επιχείρηση την παρασκευή του συσσιτίου.

Τα πρώτα

συμπτώματα εμφανίστηκαν το απόγευμα σε άτομα που είχαν τάση για εμετό και λιποθυμίες. Στην συνέχεια αυξήθηκαν τα άτομα ώστε το βράδυ της Τρίτης, δεκάδες άτομα μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Χίου, ανάμεσά τους και 7 μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το politischios.gr , άτομα από τον καταυλισμό ανέφεραν πως το φαγητό και οι συνθήκες διαβίωσης είναι σε άθλια κατάσταση, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Παράλληλα η διοίκηση του Νοσοκομείου, ανταποκρίθηκε άμεσα και με επιτυχία στα περιστατικά παρά τον βαρύ φόρτο γνωστοποιώντας πως μεταφέρθηκαν σχεδόν 35 άτομα, όπου τα περισσότερα διαγνώστηκαν με τροφική δηλητηρίαση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου μαζί με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πήραν δείγματα από τις μερίδες που κατανάλωσαν οι πρόσφυγες έτσι ώστε να γίνει έλεγχος και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του.

The post Μαζική τροφική δηλητηρίαση προσφύγων στη Σούδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα