Κορονοϊός: Κρούσματα σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων | Συστάσεις σε καφέ-μπαρ με take-away

18:39 6/5/2020 - Πηγή: iPop

Νέα κρούσματα στις 6 Μαΐου με τον κορονοϊό να κάνει “έφοδο” και σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι συμβαίνει με τα καφέ-μπαρ; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, πως τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 21 με τον συνολικό

αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.663. Από τα κρούσματα αυτά το 55.5% αφορά άνδρες. 11 από τα νέα κρούσματα στις 6 Μαΐου αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Άνοιγμα των σχολείων: Το υπ. Παιδείας απαντά στις σφοδρές αντιδράσεις

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 68 έτη και το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 82 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκε ένας νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 147 με 40 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Έπειτα από τις ανακοινώσεις με τα κρούσματα και την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου, τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε πως «Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες» και «κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες η επόμενη φάση της άρσης των μέτρων απομακρύνεται».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, για ακόμα μία φορά τις τελευταίες δύο μέρες σε καφέ-μπαρ που μένουν ανοιχτά το βράδυ για δήθεν take-away, λέγοντας πως «Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχους, καταγράφηκαν παραβάσεις και έγιναν συλλήψεις».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει τονίσει και στο παρελθόν πως take-away σε ποτά δεν επιτρέπεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Σε ποια άτομα χωρίς συμπτώματα θα γίνεται δωρεάν τεστ κορονοϊού;

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Κορονοϊός: Κρούσματα σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων | Συστάσεις| Συστάσεις σε καφέ-μπαρ με take-away εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα