Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιδράσεις του lockdown για πολλές εταιρείες!

18:01 6/5/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί όλοι να βλέπουν αρνητικά το lockdown κι όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, όμως μερικούς τομείς ίσως τελικά να τους ωφέλησε. Όμως, οι εταιρείες κατά την καραντίνα ζημιώθηκαν ή όχι τελικά; 

Μπορεί η καραντίνα να επιβλήθηκε ακόμα και στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όμως πολλές εταιρείες δεν μπορούσαν να μην συνεχίζουν να λειτουργούν, ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονταν εκεί. Έτσι λοιπόν, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι βρήκαν έναν νέο τρόπο εργασίας κατά τη διάρκεια του lockdown.

Μια νέα μελέτη εξέτασε το κατά πόσο οι εταιρείες κατά την καραντίνα ωφελήθηκαν. Τι διαπιστώθηκε;

Unsplash/Anete Lūsiņa

Στην έρευνα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων ρωτήθηκαν για τις νέες τους συνήθειες εργασίας, τώρα που ο κορονοϊός τους ανάγκασε να αλλάξουν χώρο εργασίας.

Πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων τόνισε ότι η επικοινωνία τους εντός της επιχείρησης με τους υπόλοιπους συνεργάτες έχει βελτιωθεί πραγματικά και μιλούν περισσότερο από ποτέ. Επιπλέον, το 32% δηλώνει ότι οι ομάδες τους είναι πολύ πιο παραγωγικές.

Οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν πως εργάζονται πλέον από το σπίτι τους για πρώτη φορά.

Ωστόσο, το 38% των επιχειρήσεων έπρεπε να επενδύσουν σε επιπλέον λογισμικό ή τεχνολογία, σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς πολλοί εργαζόμενοι παρατήρησαν ότι ο εξοπλισμός που διαθέτουν στο σπίτι δεν πληροί το πρότυπο αυτού στο χώρο εργασίας τους.

Βέβαια, πολλές εταιρείες έπρεπε να υιοθετήσουν τεχνολογία που δεν θα χρησιμοποιούσαν συνήθως, όπως υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp, προκειμένου να παραμείνουν σε επαφή με τους πελάτες τους.

Με την επικοινωνία μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου να είναι ο μόνος τρόπος αλληλεπίδρασης, το 43% είπε ότι οι κλήσεις και οι ζωντανές συνομιλίες είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Η επικοινωνία αποτελούσε ανέκαθεν αναπόσπαστο μέρος της αποτελεσματικής λειτουργίας μιας επιχείρησης, κι αυτές που δεν “επένδυσαν” σε αυτό το κομμάτι είχαν την μεγαλύτερη πίεση, προκειμένου να τα καταφέρουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Αν δουλεύεις ακόμα από το σπίτι, τότε αυτό θα σου χρειαστεί:

Φτιάξε το τέλειο εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι σου

Photo: unsplash/ Annie Spratt

Το άρθρο Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιδράσεις του lockdown για πολλές εταιρείες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτές,aftes