Κλιμακώνονται οι τουρκικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στη Συρία

14:01 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον των Κούρδων στη Συρία. Νέες επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, σε κουρδικές θέσεις πολιτοφυλακής, στο βόρεια τμήμα της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε, πως συνεχίζεται η κλιμάκωση των επιθέσεων των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία, έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια με τους τουρκικούς εναέριους βομβαρδισμούς στα συροτουρκικά σύνορα.

Εκπρόσωπος Τύπου, των τουρκικών

διπλωματικών αρχών, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας πως «το πρωί της Δευτέρας, το τουρκικό σημείο ελέγχου, στα σύνορα της περιοχής Χατάι δέχθηκε πυρά, στα οποία οι Τούρκοι στρατιώτες ανταπάντησαν».

Αξίζει να σημειωθεί, πως νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, διέψευσε τα όσα ακούγονταν για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει καν τέτοια σκέψη από την τουρκική πλευρά.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει αναφορές για απόβαση τουρκικού στρατού στα εδάφη της Συρίας, όμως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διέψευσε τις φήμες, παρά το ότι οι βομβαρδισμοί Κούρδων στην Συρία συνεχίζονται, ακόμα και μετά τις εκκλήσεις των ξένων ηγετών για διακοπή τους.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, επανέλαβε η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές να προελάσουν στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Συρίας, δηλώνοντας πως «θα ανταποδίδουμε κάθε κίνηση των Κούρδων».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κουρδικές δυνάμεις στηρίζονται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, καθώς όπως υποστηρίζουν και οι δύο πλευρές, οι Κούρδοι συμμετέχουν στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η τουρκική πλευρά από την άλλη, χαρακτηρίζει τους Κούρδους μαχητές που βρίσκονται στα σύνορα, τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του PKK, το οποίο μάχεται για την αναγνώριση ενός αυτόνομου Κουρδικού κράτους.

Σημειώνεται πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία δε θα επιτρέψει στο Κουρδικό Κόμμα να διεξάγει επιθετικές ενέργειες στις περιοχές της Συρίας, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής, ο Γάλλος Πρόεδρος, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς στα Συριακά εδάφη, ενώ στο θέμα ενεπλάκησαν και οι Ηνωμένες πολιτείες ζητώντας από την Άγκυρα να σταματήσει το σφυροκόπημα.

The post Κλιμακώνονται οι τουρκικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα