Κι όμως! Οι άντρες ερωτεύονται πιο γρήγορα απ’ τις γυναίκες

21:07 26/2/2017 - Πηγή: iPop

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη! Μια νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει τον μύθο ότι οι γυναίκες ερωτεύονται γρηγορότερα κι ευκολότερα μιας και υποστηρίζει ότι αυτό τελικά ισχύει για τους άντρες!

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Journal of Social Psychology, διεξήχθη με τη συμμετοχή εθελοντών φοιτητών. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φοιτητές και των δύο φύλων απάντησαν πως θεωρούν ότι οι γυναίκες ερωτεύονται πιο γρήγορα.

Όμως,

τελικά αποδείχθηκε ότι οι άντρες είναι εκείνοι οι οποίοι ερωτεύονται πολύ γρήγορα και θέλουν να πουν πρώτοι «σ’ αγαπώ».

Η έρευνα μπορεί να μην συμπεριέλαβε άντρες όλων των ηλικιών, όμως, η ερευνήτρια Marissa Harrison υποστηρίζει ότι τα ευρήματα έχουν λογική:

Νομίζω ότι οι γυναίκες καθυστερούν να ερωτευτούν σε σχέση με τους άντρες. Οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν από μια μη παραγωγική σχέση με τον λάθος άνθρωπο. Γεννιούνται με έναν συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, ενώ οι άνδρες παράγουν εκατομμύρια σπερματοζωάρια σε καθημερινή βάση

Η ψυχολόγος Ingrid Collins απ’ την πλευρά της παρατηρεί:

Το αρσενικό είναι συνήθως ο κυνηγός και είναι πιο πιθανό να εκδηλωθεί άμεσα. Η γυναίκα είναι πιο εστιασμένη στην μακροπρόθεσμη σταθερότητα, διότι αυτό είναι καλύτερο για την ανατροφή των παιδιών. Από την εμπειρία μου ως θεραπεύτρια, οι άντρες είναι πολύ πιο πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για τη σύντροφό τους, όπως επίσης, όμως, και να ξενοκοιτάξουν

The post Κι όμως! Οι άντρες ερωτεύονται πιο γρήγορα απ’ τις γυναίκες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα