Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Αθήνας- Άγκυρας – Σφοδρές αντιδράσεις

20:46 26/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Αθήνας- Άγκυρας, με την τουρκική πλευρά να προκαλεί για ακόμα μια μέρα, απειλώντας την Κυβέρνηση ότι «ξέρει τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προχώρησε την Κυριακή σε ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις αποκαλώντας τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ως «κακομαθημένο παιδί της Κυβέρνησης», ενώ προειδοποίησε τους κυβερνώντες να «μην παίζουν με την υπομονή μας», καθώς, όπως είπε: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλύτερα τι

να κάνουν. Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα».

Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού ήρθαν μετά τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου το πρωί της Κυριακής, ο οποίος είπε: «Ας πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια, να δούμε πως θα φύγουν μετά», αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Mevlüt Çavuşoğlu, σχετικά με τα Ίμια.

Αμανατίδης: Να σταματήσουν οι προσωπικές επιθέσεις απ’ την Τουρκία

«Η χώρα μας έχει εδώ και καιρό κάνει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις, έχει ενημερώσει σε βάθος όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, οργανώσεις και κράτη, σε σχέση με τη συμπεριφορά την οποία επιδεικνύει η Τουρκία το διάστημα αυτό», σημείωσε απ’ την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης, Αμανατίδης, μιλώντας στον Alpha.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η Ελλάδα απαντά διπλωματικά, συμπληρώνοντας πως «κάποιες φωνές οι οποίες ήταν να ενημερωθούν ενημερώθηκαν, καθώς και ότι οι πόρτες που έχει χτυπήσει η ελληνική διπλωματία ήταν ανοιχτές ήδη».

Η απόφαση της τουρκικής πλευράς να απαντήσει επί προσωπικού και με προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθάει στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως τονίστηκε και στη χθεσινή σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία αντιδρώντας στις νέες τουρκικές προκλήσεις ζήτησε εκ νέου τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο Γ. Κουμουτσάκος σε δήλωσή του χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη» τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της Άγκυρας, να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.

Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές «βεντέτες». ‪Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο.‬ Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε την αναγκαιότητα για άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ για «την επικίνδυνη πλέον τουρκική συμπεριφορά, αλλά και για την επείγουσα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής»

Τέλος, μια συμβουλή προς την κυβέρνηση. Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα

Η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Ακριβώς επειδή Πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα», τόνισε απ’ την πλευρά του ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση

Ποτάμι: Δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα

«Κάποιος πρέπει να πει στους γείτονες ότι δεν παίζουν και δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα. Ούτε σε διαγωνισμό ατάκας. Ας σοβαρευτούμε», ήταν το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη μέσω Twitter.

Κάποιος πρέπει να πει στους γείτονες ότι δεν παίζουν και δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα. Ούτε σε διαγωνισμό ατάκας. Ας σοβαρευτούμε

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) February 26, 2017

Photo: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Αθήνας- Άγκυρας – Σφοδρές αντιδράσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα