Νέα πρόκληση-ύβρις από την Αλβανία: Κολοκοτρώνης και Μπότσαρης σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

20:19 26/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα σκίτσο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό facebook της «νεοσυσταθείσας αλβανικής, νεοναζιστικής οργάνωσης», με την ονομασία «Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar» (Κίνηση για μια ενωμένη Αλβανία) του Ταχίρ Βελιού, ο οποiος προωθεί ενεργά τον αντι-ελληνισμό και την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, προκαλεί το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων καθώς αποτελεί ύψιστη ύβρις για την Ελλάδα.

Οι Αλβανοί εθνικιστές δημιούργησαν ένα σκίτσο που απεικονίζει τους ήρωες της

Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Μάρκο Μπότσαρη να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, το σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού, ενώ ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας περιλαμβάνει και ελληνικά εδάφη.

Αυτή θεωρείται προσπάθεια να αμαυρώσουν την ταυτότητα των Ελλήνων ηρώων.

Οι εθνικιστές της Αλβανίας συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες μετά τα κρούσματα στον ελληνικό στρατό όπου νεοσύλλεκτοι και στρατιώτες αλβανικής καταγωγής φωτογραφίζονται στα social media να σχηματίζουν με τα δάχτυλά τους τον αλβανικό αετό.

Πάντως, σε δηλώσεις του από περιοχές της ελληνικής μειονότητας ενόψει εκλογών τον Ιούνιο, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα θέλησε να καταπραΰνει την οργή από τις προκλητικές ενέργειες των εθνικιστών τονίζοντας: «Η ταυτότητα της ελληνικής μειονότητας είναι αδιαπραγμάτευτη και υπόθεση που δεν αφορά την ίδια, αλλά το κράτος στο οποίο αυτή ανήκει».

Keywords
Τυχαία Θέματα