Κι όμως η καραντίνα έβλαψε τη σωματική σου υγεία | Πώς θα το αντιμετωπίσεις;

16:10 9/5/2020 - Πηγή: iPop
| Πώς

Μπορεί να νόμιζες πως το μόνο αρνητικό της καραντίνας τόσο καιρό ήταν η μοναξιά που ένιωθες, όμως οι επιπτώσεις της καραντίνας στο σώμα σου δεν είναι και λίγες τελικά. 

Ο εγκλεισμός στο σπίτι ίσως τελικά να έβλαψε κι εσένα, αν δεν έλαβες τα μέτρα σου. Αν παρατήρησες πως τον τελευταίο καιρό πήρες παραπανίσια κιλά, έχεις πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός σου και οι αντοχές σου έχουν αλλάξει, τότε σίγουρα η καραντίνα σε έβλαψε και δεν το κατάλαβες καν. Βέβαια, σημασία αυτή τη στιγμή έχει να επανορθώσεις και να “σώσεις” το σώμα σου ακόμα και μετά από δύο μήνες

καραντίνας.

Οι επιπτώσεις της καραντίνας στο σώμα σου και ο τρόπος να τις αντιμετωπίσειςΚαθιστική ζωή και παραπανίσια κιλά

Μπορεί να είχες τη δυνατότητα να στείλεις 6 στο 13033 και να βγεις έξω για σωματική άσκηση, όμως πόσο συχνά το έκανες, για πόση ώρα και με πόση έμφαση στη σωστή γυμναστική; Η αλήθεια είναι πως μπορεί να έβρισκες αυτόν τον λόγο πολλές φορές για να βγεις έξω και να “αποδράσεις” για λίγο από το σπίτι, όμως η καθιστική ζωή κυριαρχούσε. Κι ακόμα κι αν έβγαινες έξω για περπάτημα δεν έκανες την απαραίτητη γυμναστική, αλλά περπατούσες σχετικά αργά, ενώ απέφευγες τις ασκήσεις γυμναστικής και τις διατάσεις. Και μιας κι ήσουν μες το σπίτι όλη μέρα, έτρωγες και παραπάνω, παίρνοντας παραπανίσια κιλά. Αν λοιπόν σου συνέβη αυτό, ήρθε η ώρα να επανέλθεις στους ρυθμούς σου και σ’ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; 

Ξεκίνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα σου είναι ευχάριστο, αλλά συγχρόνως θα γυμνάζει και όλα τα μέρη του σώματός σου. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή, βασισμένη σε φρούτα, λαχανικά, αποφεύγοντας τη ζάχαρη και το junk food. Κάπως έτσι θα επανέλθεις και πάλι στα κιλά σου. Όμως, πρόσεχε να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος.

Πόνοι στο σώμα

Συνέπεια της καθιστικής ζωής είναι και οι πόνοι στο σώμα. Μάλιστα, αν δούλευες για αρκετές ώρες μέσω του υπολογιστή σου, είναι πιθανό αυτοί οι πόνοι να επικεντρώνονται στην πλάτη, λόγω της κακής στάσης σώματος, αλλά και της έλλειψης γυμναστικής.

Τι μπορείς να κάνεις; 

Ακόμα κι όταν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, οφείλεις να κρατάς μια καλή στάση σώματος με ίσια την πλάτη. Φυσικά και πρέπει να κάθεσαι στο γραφείο κι όχι στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Μην ξεχνάς ακόμα να κάνεις διατάσεις, ακόμα κι όταν δεν έχεις χρόνο να γυμναστείς.

Βελτίωσε τη στάση του σώματός σου μέσα σε 2 sec! 

Διαταραχές στον ύπνο

Ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι το ωράριο του ύπνου σου έχει αλλάξει. Άλλες φορές έχεις αϋπνίες, άλλα δεν μπορείς να κοιμηθείς για αρκετές ώρες συνεχόμενα κι άλλες πάλι καταλήγεις να κοιμάσαι ξημερώματα. Είναι λογικό από τη στιγμή που άλλαξε το πρόγραμμά σου.

Όμως, τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; 

Είναι σημαντικό να επανέλθεις και πάλι στο πρόγραμμα ύπνου που είχες. Για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει αφενός να… κουράζεσαι λίγο μες τη μέρα, ώστε να νυστάξεις πιο εύκολα το βράδυ. Αν δεν έχεις κάτι κουραστικό να κάνεις, τότε λίγη γυμναστική μες τη μέρα θα σε βοηθήσει. Πριν κοιμηθείς κάνε, ακόμα, πράγματα που σε χαλαρώνουν. Όταν δηλαδή έρθει η ώρα να κοιμηθείς, ακόμα κι αν δεν νυστάζεις πολύ, δες νωρίτερα μια ταινία ή σειρά χωρίς πολλή ένταση και πιες ένα ρόφημα που θα σε “στείλει” κατευθείαν για ύπνο.

Κάπνισμα

Δεν αφορά τόσο το σώμα σου, όσο την υγεία σου εν γένει. Το κάπνισμα, αν και εχθρός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, είναι πιθανό να αυξήθηκε και για σένα. Μες το σπίτι τόσες ώρες ήταν μια διέξοδος για σένα πολλές φορές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και καλό, επειδή σου κράτησε συντροφιά.

Τι να κάνεις; 

Φρόντισε μες τη μέρα σου να ασχολείσαι με πιο ενδιαφέροντα και ουσιαστικά πράγματα και να κρατάς τα χέρια σου απασχολημένα. Ειδικά αν δουλεύεις, απαίτησε από τον εαυτό σου να μην καπνίζει τουλάχιστον αυτές τις ώρες. Όσο λιγότερη συντροφιά σου κρατάει, τόσο το καλύτερο για την υγεία σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Όλα όσα μας δίδαξε η καραντίνα και πρέπει να κρατήσουμε στη ζωή μας!

Photos: Pexels

Το άρθρο Κι όμως η καραντίνα έβλαψε τη σωματική σου υγεία | Πώς θα το αντιμετωπίσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα