Κι αφού σκοτώσαμε αυτό όμορφο ψάρι… ας βγάλουμε μια selfie

10:16 13/7/2019 - Πηγή: iPop

Οργή. Αποτροπιασμός. Ντροπή. Ευθύνη. Αυτά νιώθουμε όσον αφορά το περιστατικό με «ξιφία» στη Χαλκίδα. Ο ξιφίας στη Χαλκίδα που δεν ήταν ξιφίας (αλλά λίγη σημασία έχει) και ο λιθοβολισμός του.

Αυτά τα συναισθήματα θα πρέπει να τα νιώθουμε όλοι. Ο ξιφίας στη Χαλκίδα κυνηγήθηκε, λιθοβολήθηκε, βασανίστηκε και τελικά κατέληξε. Γιατί; Γιατί απλά «τρόμαξε» τους λουόμενους

κι αν είναι για να προστατεύσουν τη ζωή τους, είχαν άλλη επιλογή;

Η είδηση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ενώ ήδη έχει δημιουργηθεί ειδικό site, στο οποίο μαζεύουν υπογραφές για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ένα όμορφο και μεγάλο ψάρι εμφανίστηκε στα ρηχά σε παραλία της Χαλκίδας. Οι λουόμενοι πανικοβλήθηκαν, άρχισαν να τρέχουν έξω από τη θάλασσα καθώς θεώρησαν ότι μπορεί να είναι καρχαρίας (καρχαρίας στα ρηχά σε θάλασσα μέσα στην πόλη της Χαλκίδας δεν ξέρω κατά πόσο είναι η πρώτη σκέψη που σου περνάει από το μυαλό). Αφού συνειδητοποίησαν πως δεν είναι καρχαρίας, μπορούσαν να το πλησιάσουν πιο εύκολα.

Και εκεί ανάμεσα σε φωνές και τρέξιμο, βρέθηκαν οι «σωτήριοι μάγκες». Αυτοί οι μάγκες που θα προστατεύσουν όλους τους λουόμενους από το «επικίνδυνο» ψάρι. Το κυνήγησαν , του πέταξαν πέτρες και πλαστικά, μέχρι που το εξόντωσαν. Αν τους ρωτήσεις το «γιατί» , θα σου πουν μάλλον γιατί ΘΕΩΡΗΣΑΝ πως ήταν επικίνδυνο.

Το ακόμη πιο τραγικό; Το Λιμενικό σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μάρτυρας στο σκηνικό. Κανένας δεν βρέθηκε να τους σταματήσει; Ήταν παιδιά νεαρής ηλικίας, όπως φαίνεται στο video, και οι γονείς τους μάλλον θα έπρεπε να ντρέπονται.

Όλοι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γιατί μας λείπει η Παιδεία και ο πολιτισμός. Γιατί ακόμη και καρχαρίας να ήταν, δεν το σκοτώνεις. Δεν λιθοβολείς κανένα ψάρι, κανένα ζωντανό. Εκτός κι αν είσαι homo sapiens και τώρα βγήκες από τη σπηλιά σου φτωχέ Έλληνα.

Τι κάνουμε όταν είμαστε παρόντες σε αυτό το σκηνικό; Ακόμη κι αν διαφωνούμε εκείνη τη στιγμή με την πράξη αλλά δεν κάνουμε κάτι για να τη σταματήσουμε είμαστε συνένοχοι. Οι αρμόδιες Αρχές τι έκαναν; Μπορεί να τραβούσαν video.

Και ξαφνικά»πφφφ πέθανε; Και δεν πρόλαβα να βγάλω μια selfie». Ντροπή. Κάνουμε επίθεση στη φύση και μας γυρίζει μπούμερανγκ. Θέλουμε τάχα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ελπίζουμε πως η Παιδεία και ο Πολιτισμός κάποια στιγμή θα επισκεφτεί και τη Χαλκίδα και την κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το άρθρο Κι αφού σκοτώσαμε αυτό όμορφο ψάρι… ας βγάλουμε μια selfie εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα