Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

18:32 12/7/2019 - Πηγή: iPop

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη και απέστειλε στην Κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ανυπόγραφα. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τελικά τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη κι επομένως δεν έχουν καμία νομική ισχύ άρα ούτε δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα

κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πλέον, αυτό που μένει είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει ξανά τη διαδικασία από εκεί που είχε σταματήσει με την επιλογή δηλαδή από τα πρόσωπα που είχε εγκρίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της προηγούμενης Βουλής ή εάν θα ξεκινήσει την όλη διαδικασία από την αρχή.

Όπως κι αν έχει η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, θα επιλεγεί μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση. Μέχρι τότε ενώ έως τότε χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα συνεχίσει να εκτελεί ο αρχαιότερος των εισαγγελέων Δημήτρης Δασούλας.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μια απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγω για υποκρισία «όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών», ενώ προσθέτει πως «οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας».

Το άρθρο Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα