Τι ζητούν οι πολίτες απ’ την Κυβέρνηση; Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση

21:50 12/7/2019 - Πηγή: iPop

Τι ζητούν οι πολίτες απ’ την Κυβέρνηση; Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί και τι λένε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές; Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση.

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Kapa Research και κάνει μια αποτίμηση του αποτελέσματος

των εκλογών, το τι περιμένουν και ζητούν οι πολίτες απ’ τη νέα Κυβέρνηση αλλά και ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 51% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ το 46% την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάντως, προκαλεί θετικά συναισθήματα στους πολίτες σε ποσοστό 47% έναντι 45% που τους προκαλεί αρνητικά.

Αυτό που επιθυμούν οι πολίτες είναι η σταθερότητα στη χώρα με εξάντληση της τετραετίας, με το 61% να υποστηρίζει αυτό το σενάριο, έναντι του 35%.

Ποιες οι προτεραιότητες για τους πολίτες;

Σύμφωνα με την μετεκλογική δημοσκόπηση, το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση αγγίζει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.

Τι λένε οι πολίτες για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ως θετικό αξιολογεί το 63% των ερωτηθέντων το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% αναφέρει ότι δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με την επόμενη ημέρα του κόμματος, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Το άρθρο Τι ζητούν οι πολίτες απ’ την Κυβέρνηση; Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα