Κεφτέδες κοτόπουλο με βρώμη

20:19 2/4/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά1 κιλό κιμά κοτόπουλου1/2 κρεμμύδι ξερό1 ντομάτα 1 κολοκυθάκι 1 αυγόένα σφηνάκι γάλα πιπέρι μαιντανόότι μπαχαρικό σας αρέσειβρώμη

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια τη ντομάτα, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με το μαιντανό και το γάλα. Τα αλέθουμε να γίνουν …αλοιφή ή έστω έξτρα ψιλοκομμένα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά από κοτόπουλο και προσθέτουμε

τα πολτοποιημένα λαχανικά, το αυγό και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε (φορέστε και κανένα γάντι απ΄αυτά τα χειρουργικά για να μην γίνει το χέρι σας χάλι μαύρο). Προσθέτουμε τη βρώμη ώστε να απορροφήσει την υγρασία και να «δέσει» το μείγμα.

Πλάθουμε κεφτεδάκια (με τα δυο χεράκια) όσο μπορούμε πιο μικρά και πλακουτσωτά! Δεν θα φάμε και τα νιάτα μας να τηγανίζουμε στην κουζίνα! Παράλληλα έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και ότι τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σαν στρατιωτάκια σε παρέλαση. Το ένα δίπλα στο άλλο… Δεν θέλουν πολύ. Μερικά λεπτά από τη μία και άλλα τόσα από την άλλη. Ξέρετε πότε είναι έτοιμα. Έχουν αλλάξει χρώμα… Στην ανάγκη κόψτε κανένα στη μέση να δείτε τι γίνετε. Δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς.

Είμαστε έτοιμοι.Απολαύστε χωρίς τύψεις μια γενναία μερίδα των 120 γρ (αν είστε γυναίκα και κάνετε διατροφή. Για άντρες δεν ξέρω. Γκουγκλάρετε να μάθετε) Πιο υγιεινό κεφτέ, πιστέψτε με! Δεν θα ματαξαναδείτε.

Tip

Από τη συνταγή λείπει το αλάτι. Σωστά προσέξατε. Αντικαταστήστε με μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Σταματήστε να τρώτε αλάτι. Τέρμα. Στοπ. Καπούτ.Όσο χρειάζεστε το έχει το φαγητό σας από μόνο του. Άντε να ας δω….

The post Κεφτέδες κοτόπουλο με βρώμη appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Αναζητήσεις
κεφτεδακια κοτοπουλο με βρωμη
Τυχαία Θέματα