Κεφάλαιο προετοιμασία για το σχολείο: Οργανώσου από νωρίς για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή

20:01 22/8/2022 - Πηγή: iPop

Είτε το θέλουμε είτε όχι η επιστροφή στο σχολείο μετά το καλοκαίρι, είναι προ των πυλών. Μπορεί ακόμα να έχουμε μπροστά μας τρεις εβδομάδες για να ξεκινήσουν τα σχολεία όμως ό,τι μπορούμε να κάνουμε-αγοράσουμε-προετοιμάσουμε από τώρα για να μην πελαγώσουμε με το άνοιγμα των σχολείων, μπορούμε να το κάνουμε με το που επιστρέψουμε στη βάση μας.

Προετοιμασία για
την επιστροφή στο σχολείο μετά το καλοκαίρι

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το καθεστώς που θα συναντήσουμε όταν επιστρέψουμε φέτος στο σχολείο, αυτό φαντάζομαι θα ανακοινωθεί αργότερα. Κάποια πράγματα όμως μένουν κάθε χρόνο σταθερά οπότε μπορούμε αν θέλουμε, να τα προετοιμάσουμε από τώρα, αν έχουμε ως στόχο να είμαστε οργανωμένοι και να μην μας πέσουν όλα μαζί.

Κάνοντας τις κατηγορίες

Χωρίζοντας τις ανάγκες του παιδιού σε κατηγορίες, κάνω πιο εύκολη την οργάνωσή μου και δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί κάτι. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι αυτό αλλά και πάλι μπορείς να το χωρίσεις εσύ ανάλογα με την ηλικία και τη φάση που είναι το παιδί σου. Ενδεικτικά φτιάχνω τη λίστα για παιδιά του δημοτικού:

ΣχολείοΔραστηριότητεςΦαγητόΕνδυμασίαFreepikΣχολείο:

Για το σχολείο οι δάσκαλοι των παιδιών μας, την πρώτη ημέρα του σχολείου θα μας ζητήσουν τη λίστα με όλα τα υλικά που θα χρειαστούν για τη χρονιά. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που μπορείς να αγοράσεις από τώρα.

Σχολική τσάντα αν δεν αντέχει αυτή που είχε από την περασμένη χρονιά, κασετίνα. Μεγάλους χάρτινους φακέλους για να αποθηκεύσεις τα βιβλία και τα τετράδια της περασμένης χρονιάς. Ρολά για να ντύσεις τα βιβλία.

Δραστηριότητες:

Κάνει κάποιο σπορ, κάποια γλώσσα, κάποιο μουσικό όργανο; Μπορείς να αγοράσεις ό,τι χρειάζεται αντικατάσταση απ’ τον εξοπλισμό. Ακόμα υπάρχουν πολύ καλές τιμές στα μαγαζιά και ίσως επωφεληθείς. Επίσης, τέλος Αυγούστου, ανοίγουν συνήθως φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, αθλήματα για να κάνεις την εγγραφή και να κρατήσεις τη θέση του παιδιού.

Φαγητό:

Τσάντα για το κολατσιό, ισοθερμικά τάπερ για το φαγητό, παγούρι που κρατά τη θερμοκρασία για το νερό.

Ενδυμασία:

Αθλητικά παπούτσια, φόρμες, εσώρουχα, κάλτσες. Γενικά η γκαρνταρόμπα θέλει μια ανανέωση, αφού μετά από έξι μήνες λίγα πράγματα θα κάνουν ακομα στο παιδί. Στα μαγαζιά τώρα υπάρχουν πολλά ρούχα σε εξαιρετικές τιμές. Προφανώς με το που μπει ο Σεπτέμβρης τα αγοράζεις όλα πιο ακριβά. Γιατί να μην βγεις τώρα τη βόλτα σου στην αγορά να κάνεις την έρευνά σου;

Τώρα είναι η φάση που μηδενίζει το κοντέρ

Αυτή είναι η γνωστή σε όλους φάση του αποκαλόκαιρου. Που γυρνάς από τις διακοπές και θες να τα αλλάξεις όλα. Να διώξεις ότι περισσεύει, να ανοίξεις χώρο για νέα πράγματα, νέες καταστάσεις. Είναι η φάση που γύρισες με γεμάτες μπαταρίες από τις διακοπές σου και έχεις τόση ενέργεια να αλλάξεις και να βελτιώσεις από το μικρότερο μέχρι τα σημαντικά.

Ψάχνεις συνταγές με ιδέες για κολατσιό για το σχολείο ώστε να μην τρώει πάλι τοστ το παιδί, ψάχνεις τη λίστα με τα σχολικά και όσα μπορεί καν να μην έχεις υπολογίσει, τον πιο πλήρη «Οδηγό επιβίωσης για αγχωμένα πρωτάκια και γονείς: Πώς να κάνεις την πρώτη δημοτικού να μοιάζει παιχνιδάκι».

Γενικά έχουμε πολλά στο μυαλό μας για το άνοιγμα των σχολείων, από τα υλικά και τα πιο απλά μέχρι τα ουσιαστικά και πολύ σημαντικά που πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε.

Μέχρι να αρχίσει το σχολείο έχουμε ακόμα αρκετό καιρό και δεν θέλω να απογοητεύεσαι είτε είσαι μαμά, είτε είσαι παιδί. Και οι μαμάδες με το άνοιγμα του σχολείου ξέρουν ότι έχουν πάλι να αντιμετωπίσουν έναν καθημερινό αγώνα με το χρόνο.

Να πάνε όλοι στην ώρα τους στο σχολείο ή τη δραστηριότητα, να έχεις προλάβει να μαγειρέψεις για την επόμενη, να έχεις φτιάξει τα σνακ για το σχολείο, να έχεις πλυμένα και σιδερωμένα τα ρούχα τους, φροντισμένα τα παπούτσια τους, να έχεις ελέγξει ότι είναι εντάξει οι τσάντες τους και τα μαθήματά τους. Να είναι τα παιδιά καθαρά, ταϊσμένα, χαρούμενα.

Είναι πάρα πολλά και μόνο που τα γράφω περνά στο fast forword η χρονιά που πέρασε και συννεφιάζω αμέσως. Γιατί όταν υπάρχει και δουλειά στη μέση γίνεται ακόμα πιο απαιτητικό το σπορ.

Δεν είναι ακατόρθωτο, πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, αν υπάρχει συνεργασία από το σύντροφο εννοείται ότι βγαίνει ακόμα καλύτερα. Προετοιμαζόμαστε και φτιάχνουμε ό,τι χρειάζεται να φτιαχτεί από νωρίς, άλλωστε ξέρουμε τι να περιμένουμε, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κεφάλαιο προετοιμασία για το σχολείο: Οργανώσου από νωρίς για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεφάλαιο, Οργανώσου,kefalaio, organosou