Κεμπάπ αρωματισμένα με τσίλι και σουμάκ για να τσικνίσουμε με τον πιο νόστιμο τρόπο!

16:08 4/3/2021 - Πηγή: iPop

Στο Ίντερνετ θα βρεις πολλές συνταγές για την Τσικνοπέμπτη, η οποία φέτος είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού όλοι θα τσικνίσουμε στο σπίτι. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φάμε νόστιμα, άλλωστε όπως ξέρεις, το σπιτικό φαγητό είναι το πιο υγιεινό και λαχταριστό! Η συνταγή για κεμπάπ αρωματισμένα με τσίλι και σουμάκ θα σου μείνει αξέχαστη και θα θέλεις να τη φτιάχνεις με κάθε ευκαιρία!

Συνοδεύουμε τα κεμπάπ μας με σπιτικά flatbreads, τα οποία θα περάσουν το τσίκνισμα σε άλλο επίπεδο!

Τα
υλικά που θα χρειαστείς:

Για τα κεμπάπ:

800 γρ. αρνίσιο κιμά1 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι4 κουταλάκια του γλυκού σουμάκ4 κουταλάκι του γλυκού κύμινοΨιλοκομμένο μαϊντανό (4 κ.σ.)6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Για τα κρεμμύδια:

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτεςΛίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός1 κουταλιά της σούπας σουμάκ

Flatbreads, γιαούρτι και ντομάτες για το σερβίρισμα

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις τα δικά σου flatbreads εύκολα και γρήγορα!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για κεμπάπ;Αν ψήσουμε τα κεμπάπ στο μπάρμπεκιου, το προετοιμάζουμε να είναι έτοιμο πριν αρχίσουμε τη μαγειρική.Για να φτιάξουμε τα κεμπάπ, αναμειγνύουμε τον κιμά με όλα τα άλλα συστατικά και καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, σαν να ζυμώνουμε ψωμί, για 5 λεπτά. Πλάθουμε 12 κεμπάπ.Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά, στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, το σουμάκ και λίγο καρύκευμα αν θέλουμε.Μαγειρεύουμε τα κεμπάπ για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά ή περισσότερο, εάν τα ψήσουμε σε τηγάνι ή φούρνο.Σερβίρουμε με τα κρεμμύδια σουμάκ, τα flatbreads, το γιαούρτι και τις ντομάτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κεμπάπ αρωματισμένα με τσίλι και σουμάκ για να τσικνίσουμε με τον πιο νόστιμο τρόπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα