«Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι»: Όσα υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία του

11:10 9/1/2023 - Πηγή: iPop

Μετά από 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας ξεκίνησε η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Ο πρώην ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα, ένα βιασμό και δύο απόπειρες και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος βρίσκεται στο ειδώλιο «για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν».

Δίκη Φιλιππίδη: «Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του για να με πιστέψετε;» – Τα νέα στοιχεία για την κατάθεση της Εβελίνας

Παπούλια

Πέτρος Φιλιππίδης – Απολογία: Ποια ήταν τα πρώτα του λόγια;

Σύμφωνα με το «Πρωινό» ο ηθοποιός απολογείται καθιστός ενώ φέρεται να είπε στην αρχή της απολογίας του:

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962 αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο ένα ρόλο».

Δίκη Φιλιππίδη: «Υπήρχε έντονο ψυχολογικό κυνηγητό στη Λένα Δροσάκη» – Όσα κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη

«Η ζωή μου καταστράφηκε, ο ίδιος καταστράφηκα»

«Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο γι’ αυτές. Για όλες τις γυναίκες…

Με λένε βιαστή. Δεν είμαι βιαστής.

Με είπαν ελεεινό και τρισάθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή. Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα. Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα. Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος», είπε ο κατηγορούμενος και συμπλήρωσε: «Δε θέλω να περάσω ούτε απ’ έξω από το θέατρο. Τελείωσα με αυτόν τον χώρο. Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή. Η κυρία Δροσάκη ήρθε και είπε ότι ξέρει και γι’ άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν».

Μιλώντας για μια από τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός είπε: «Τη μητέρα της Α.Μ. την πήρα στο θέατρο σαν χάρη στον κ. Μπιμπίλα και έκτοτε συνεργαστήκαμε 6 χρόνια. Λέει ότι της επεδείκνυα τα γεννητικά μου όργανα. Είναι δυνατόν; Και λέει ότι μετά από αυτό μου έφερε την κόρη της να την διδάξω στη σχολή; Τότε την γνώρισα την Α.Μ. […] Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια. Ακόμα και μέσα στη σχολή, η Α.Μ. έγινε πιεστική όσον αφορά τη σχέση μας. Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου, ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό δεν μου άρεσε, γιατί θεωρούσα ότι εκτίθεμαι. Προσπαθούσα ευγενικά να της πω να μην το κάνει. Στα διαλείμματα καθόμουν μακριά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της στο θέατρο. Τότε ήταν που είχα το ατύχημα, έσπασα τα πόδια μου και για 2 μήνες έμεινα στο κρεβάτι. Εμφανιζόταν κιόλας σε μένα αρκετά συχνά μέσα στο θέατρο και έκοβε βόλτες. Είχε μια ενοχλητική παρουσία».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγόρησε την πρώτη καταγγέλλουσα ότι έχει μιλήσει για διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, ενώ υποστήριξε πως έχει συνεργαστεί με τόσο κόσμο και ποτέ δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο: «Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δεν γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω, σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πώς γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;».

Στρεφόμενος ενάντια σε διάφορους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί απέναντί του το τελευταίο διάστημα, είπε: «Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχει δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν».

«Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κ.λπ. Δεν έχω βρίσει ποτέ», υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για την καταστροφή που υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.

Η απολογία του ηθοποιού συνεχίζεται.

Δίκη Φιλιππίδη: «Την πέφτει σε κορίτσια, εν γνώσει της συζύγου του» – Η κατάθεση κλειδί του Σπύρου Μπιμπίλα για την υπόθεση του ηθοποιού

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, πως ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι»: Όσα υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα