Αρωματικό ταμπουλέ με κουνουπίδι και παντζάρια – Μια δροσερή ακαταμάχητη σαλάτα γεμάτη βιταμίνες και την χαρακτηριστική γεύση της ανατολίτικης κουζίνας

14:21 8/1/2023 - Πηγή: iPop

Το ταμπουλέ είναι ένα λιβανέζικο πιάτο που παραδοσιακά παρασκευάζεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μέντα, πλιγούρι σιτάρι και συχνά, ώριμες ντομάτες. Είναι απλό στην παρασκευή του και είναι μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή. Καθώς όμως βρισκόμαστε πια στην καρδιά του χειμώνα, η παραλλαγή του με κουνουπίδι, καρότα και παντζάρια μοιάζει ιδανική. Η σαλάτα αυτή είναι φυτική και νόστιμη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τρως φρέσκα τρόφιμα, ακόμη και τον χειμώνα.

Ένα διαφορετικό ταμπουλέ που θα σε εκπλήξει ευχάριστα

Συνταγή
για ταμπουλέ: Υλικά1 φλιτζάνι πλιγούρι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 κεφάλι μέτριο κουνουπίδι2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα100 γρ. ντοματίνια2 μικρά παντζάρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο2 φλιτζάνια μαϊντανός, ψιλοκομμένος1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 κουταλιά της σούπας ξύδι Μαύρο πιπέρι

Αν ψάχνεις τι θα φας αύριο στη δουλειά σου έχουμε τη λύση: Πεντανόστιμο σάντουιτς Shawarma με ρεβίθια και δροσιστική σως άνηθου!

Βήμα-βήμα ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:Βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε το πλιγούρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το πλιγούρι να καθίσει για 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε το πλιγούρι με διχτυωτό σουρωτήρι, ανακινώντας για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.Σπάστε το κουνουπίδι σε μεγάλα μπουκετάκια και κόβουμε τα προσεκτικά σε φέτες σε ένα μαντολίνο. Στη συνέχεια, κόβουμε julienne τα καρότα και τα παντζάρια. Τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση.Συνδυάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και ρίχνουμε αλάτι και χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη 20 λεπτά να μαριναριστούν, μέχρι να γίνουν τραγανά.Στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βρασμένο πλιγούρι, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια και το ξύδι. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, χυμό λεμονιού ή ελαιόλαδο όπως χρειάζεται.Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε για να πάρουν τον χρόνο να ενωθούν οι γεύσεις.

Υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με κουσκούς, αγγούρι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αρωματικό ταμπουλέ με κουνουπίδι και παντζάρια – Μια δροσερή ακαταμάχητη σαλάτα γεμάτη βιταμίνες και την χαρακτηριστική γεύση της ανατολίτικης κουζίνας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρωματικό,aromatiko